26 Μαΐου 2022

Έρχεται για έλεγχο το καράβι που ο Κύτελης ακόμα... διαπραγματεύεται!



 Κι ενώ ο Δήμαρχος Μυτιλήνης πάει στη Σμύρνη να διαπραγματευτεί το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Μυτιλήνη – Σμύρνη, το καταμαράν IHSAN ALYNAK έρχεται τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη προκειμένου να επιθεωρηθεί για να ξεκινήσει από τις 17 Ιουνίου δρομολόγια
Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου και επίσημα ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με τη Σμύρνη των 4.000.000 κατοίκων. Με πρωτοβουλία τοπικών επιχειρηματιών και κυρίως του ιδιοκτήτη του πρακτορείου Fotis Tours αλλά με μηδενική παρέμβαση από πλευράς των τοπικών παραγόντων που κατά καιρούς «διεκδικούσαν» τη λειτουργία της γραμμής, η Λέσβος καταγράφεται ως το πρώτο νησί του Αιγαίου που συνδέεται με την Τουρκική μεγαλούπολη. Με ότι σημαντικό, αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Όπως το «Ν» αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα το περασμένο Σαββάτο, την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο από τη Σμύρνη στη Μυτιλήνη. Το πλοίο θα έρχεται κάθε Παρασκευή και θα αναχωρεί την ίδια μέρα ενώ την Κυριακή θα επαναλαμβάνει το ίδιο δρομολόγιο. Το ταξίδι θα διαρκεί δυο ώρες και 40 λεπτά θα γίνεται δε με το τύπου καταμαράν πλοίο IHSAN ALYNAK της ναυτιλιακής εταιρείας IZDENIZ συμφερόντων του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης.

Το πλοίο ελέγχθηκε ήδη στη Σμύρνη και την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου το πρωί θα φθάσει στη Μυτιλήνη προκειμένου να ελεγχθεί από τις τοπικές αρχές του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής θα κινείται περί τα 80 ευρώ ενώ το πλοίο θα πρακτορεύει το ταξιδιωτικό γραφείο Fotis tours.

 

Εν τω μεταξύ για λόγους που δεν είναι αντιληπτοί, αύριο Πέμπτη αναχωρεί για την Τουρκία πολυμελής αντιπροσωπία του Δήμου Μυτιλήνης με επικεφαλής το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περασμένης εβδομάδας που αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, στη συνάντηση θα εξεταζόταν η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μυτιλήνης  με τη Σμύρνη καθώς και μια φορά την εβδομάδα η σύνδεση με την νέα πύλη εισόδου που λέγεται πως είναι έτοιμη να λειτουργήσει στο Πλωμάρι.

Ας σημειωθεί ότι η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα επίσημα λόγω κακοκαιρίας (το δρομολόγιο για Αϊβαλί έγινε κανονικά). Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε αφού ο προγραμματισμός αφορούσε συναντήσεις τη μέρα που τιμάται στην Ελλάδα η Γενοκτονίας των Ποντίων και στην Τουρκία η απόβαση του Κεμάλ Αττατούρκ στη Σαμψούντα! 

 ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/