9 Μαρτίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ! Παραδέχθηκαν οι ΗΠΑ τα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ στην Ουκρανία – ΧΑΜΟΣ με Κίνα

 

Την Δευτέρα, ο ρωσικός στρατός αποκάλυψε ότι η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Πενταγώνου έχει εμπλακεί στη λειτουργία περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων σε ολόκληρη την Ουκρανία, που ασχολούνται με την αποθήκευση και την έρευνα σε μια ποικιλία θανατηφόρων παραγόντων


Στην συνέχεια, η Κίνα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να διευκρινίσουν την έκταση των στρατιωτικών βιολογικών της δραστηριοτήτων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την αμερικανική πλευρά να αποσαφηνίσει πλήρως τις βιολογικές στρατιωτικές δραστηριότητές της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Zhao Liijian σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση την Τρίτη.

Ο διπλωμάτης πρότεινε ότι οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Δευτέρα σχετικά με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είναι απλώς η «κορυφή του παγόβουνου».

«Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ελέγχει 336 βιοεργαστήρια σε 30 χώρες με το πρόσχημα της κοινής εργασίας για τη μείωση των κινδύνων βιοασφάλειας και την ενίσχυση της παγκόσμιας υγείας. Καλά ακούσατε – 336», είπε ο Ζάο. Η Ουάσιγκτον απέρριψε επίσης μονομερώς διεθνείς επιθεωρήσεις αυτών των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού εργαστηρίου Fort Detrick που εδρεύει στο Μέριλαντ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Αμερικής; Τι ακριβώς έκαναν;» ρώτησε ο εκπρόσωπος.

«Για χάρη της υγείας του πληθυσμού της Ουκρανίας, των γειτονικών περιοχών και όχι μόνο, καλούμε τα αρμόδια μέρη να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των εργαστηρίων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως το μέρος με τις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις εγκαταστάσεις, θα πρέπει να αποκαλύψουν τα σχετικά δεδομένα το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των ιών που βρίσκονται εκεί και της φύσης της έρευνας σε αυτούς», τόνισε ο Zhao.


ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ

Τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Ρωσίας και της Κίνας επιβεβαίωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι ΗΠΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε ακρόαση στο Κογκρέσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων. 

«Η Ουκρανία διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας, και είμαστε πράγματι ανήσυχοι αυτό το διάστημα για την πιθανότητα οι ρωσικές δυνάμεις να αποπειραθούν να τις καταλάβουν», είπε η τρίτη τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, η Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης.

«Οπότε συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς θα μπορέσουν να εμποδίσουν το να πέσουν αυτά τα υλικά έρευνας σε χέρια ρωσικών δυνάμεων», πρόσθεσε ακόμα η Αμερικανίδα.ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ


Τα Στρατεύματα Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας της Ρωσίας αποκάλυψαν την Δευτέρα την ύπαρξη ενός δικτύου με περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια σε όλη την Ουκρανία που διευθύνονται από τον αμερικανικό στρατό, ενώ ορισμένες από αυτές τις εγκαταστάσεις φοβούνται ότι έχουν εμπλακεί στην παραγωγή χημικών όπλων.


Σε μια ενημέρωση, ο διοικητής των στρατευμάτων του NBC, υποστράτηγος Igor Kirillov είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα, το οποίο χωρίζεται σε εργασίες παρακολούθησης, έρευνας και υγειονομικής-επιδημιολογικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης πιθανών παραγόντων βιολογικών όπλων με φυσικές εστίες που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο. Το έργο φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί υπό την αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Πενταγώνου, με τον ιδιωτικό ανάδοχο Black & Veatch να βοηθά στην υλοποίηση έργων.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Kirillov ανέφερε για την ύπαρξη εργαστηρίων στη δυτική ουκρανική πόλη Lviv που ασχολούνται με λοιμογόνους παράγοντες, όπως πανώλη, άνθρακα και βρουκέλλωση, και εργαστήρια στις ανατολικές πόλεις Kharkov και Poltava που εργάζονται με διφθερίτιδα, σαλμονέλωση και δυσεντερία. Μεταξύ 2020 και 2021, είπε, το Πεντάγωνο δαπάνησε 11,8 εκατομμύρια δολάρια σε ένα έργο γνωστό ως «Διάγνωση, επιτήρηση και πρόληψη ζωονοσογόνων ασθενειών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας». Κατά την ίδια περίοδο, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας λέγεται ότι διεξήγαγε έρευνα για τα παθογόνα αιμορραγικών ασθενειών του Κονγκό-Κριμαίας, τη λεπτοσπείρωση, τη μηνιγγίτιδα και τους ιούς χανταϊού στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που χρηματοδοτήθηκε από τη Γερμανία για τη «διασφάλιση της βιολογικής ασφάλειας» των χωρών που συνορεύουν. η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Επιπλέον, ο διοικητής είπε ότι χιλιάδες δείγματα ορού κυρίως ασθενών «σλαβικής εθνότητας» στάλθηκαν από εργαστήρια της Ουκρανίας στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού Walter Reed στο Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ με το πρόσχημα της δοκιμής για μεθόδους θεραπείας για τον COVID-19.
Την Κυριακή, ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που ελήφθησαν από βιοεργαστήρια από την Πολτάβα και το Χάρκοβο με οδηγίες του Ουκρανού υπουργού Υγείας Βίκτορ Λιάσκο που καθοδηγούσαν τους εργαζόμενους στο εργαστήριο να καταστρέψουν ένα ευρύ φάσμα παθογόνων όπως άνθρακας, πανώλη, τουλαραιμία, χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες.

US Biolabs στην Ουκρανία


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί στην κατασκευή, τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση βιοεργαστηρίων στην ουκρανική επικράτεια τουλάχιστον από το 2005. Το 2020, νομοθέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από την κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα σε αυτές τις εγκαταστάσεις, αναφέροντας μια σειρά από ανεξήγητες εστίες επικίνδυνων ασθένειες μεταξύ 2009 και 2017. Ο Viktor Medvedchuk, ένας από τους νομοθέτες που απαιτούσαν την έρευνα, υποστήριξε τότε ότι η δημιουργία ενός εργαστηρίου επιπέδου 3 που αποθηκεύει ανθρώπινα παθογόνα μπορεί να ήταν ένδειξη των σχεδίων των ΗΠΑ για πειραματισμούς σε ανθρώπους. Οι ΗΠΑ απέρριψαν αυτούς τους ισχυρισμούς και ο Medvedchuk τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό το 2021, υποτίθεται για άσχετο θέμα και κατηγορήθηκε για «εσχάτη προδοσία». Ο βουλευτής φέρεται να γλίτωσε τον περιορισμό μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.


ΠΗΓΗ https://www.el.gr/