25 Ιανουαρίου 2022

Γρηγόρης Τάσιος: Σεζόν επιβίωσης θα είναι και η φετινή

 


«Παρά τον ανταγωνισμό που έχουμε από την Τουρκία η ζήτηση είναι μεγάλη και μένει να τη μετουσιώσουμε σε πραγματικές κρατήσεις.Το Νότιο Αιγαίο έχει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες να ξεκινήσει, νωρίς τη σεζόν φέτος», δήλωσε στον “Sky Rodos” χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

«Έχουμε φθάσαμε στον Ιανουάριο και η μετάλλαξη «Όμικρον», είναι σε υψηλά επίπεδα. Εκτιμάται ότι η υγειονομική κατάσταση της χώρας, θα παρουσιάσει βελτίωση το επόμενο δίμηνο. Αν αυτό συμβεί, τότε έχουμε το περιθώριο να αυξήσουμε τις κρατήσεις από την Ευρώπη και μετά από  άλλες ηπείρους. Στο Νότιο  Αιγαίο μπορεί να ξεκινήσει η σεζόν τον Απριλίο και στην υπόλοιπη χώρα το Μάιο. Πάμε βήμα βήμα.

Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν από το Μάιο έως τον Οκτώβριο κάνουμε νούμερα δηλαδή επιδόσεις του 2019. Κάνουμε προσπάθεια μετά από δύο καταστροφικές χρονιές. Όμως και η φετινή σεζόν είναι σεζόν επιβίωσης, γιατί στον χάρτη των προβλημάτων ήρθε να προστεθεί το ενεργειακό κόστος που είναι πολύ υψηλό. Επίσης ο πληθωρισμός έχει αυξήσει τις τιμές στις πρώτες ύλες. Ακόμη στο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων,  θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση στον κατώτατο  μισθό», δήλωσε ο κ. Τάσιος. Παρ’όλα αυτά θετικό κλίμα όπως είπε ο κ. Τάσιος, δημιουργεί το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν διακοπές και  επιλέγουν τους προορισμούς που θέλουν  να πάνε.

«Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Έχει την ψυχολογία να φύγει για λίγο από τον τόπο διαμονής τους, Παρά τον ανταγωνισμό που έχουμε από την Τουρκία η ζήτηση είναι μεγάλη και μένει να τη μετουσιώσουμε σε πραγματικές κρατήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε και στη συμφωνία που υπεγράφη  σε τοπικό επίπεδο με την TUI. Nα σημειωθεί ότι ο κ. Τάσιος παρακολούθησε την παρουσίαση που έγινε στο «ΑΚΤΑΙΟΝ».

Ο προορισμός θα λειτουργεί με βάση την αειφορία. Θα κάνει μια αλλαγή μοντέλου στην επόμενη πενταετία με αρκετούς πόρους που θα χρειαστούν, Θα είναι ένα σχολείο για μας τους ανθρώπους του τουρισμού.

«Το μοντέλο θα  είναι πιλοτικό  για την Ελλάδα και  για την TUI ανά τον κόσμο. Θα είναι  ό,τι καλύτερο για τη μετά πανδημία εποχή. Θα πάμε σε μια πενταετία έργων  εκσυγχρονισμού και αειφορίας στον προορισμό. Είναι μια τεράστια πρόκληση για την τοπική κοινωνία για να αντεπεξέλθει στη διαχείριση των έργων υποδομής και στην ουσία του προγράμματος» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος.


https://www.rodiaki.gr/