15 Σεπτεμβρίου 2021

Τ. Θεοδωρικάκος: Το 22% των αστυνομικών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί «Δεν υπάρχει θέμα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αστυνομία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ένα ποσοστό 22% των αστυνομικών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας -ωστόσο- πως ο αριθμός αυτός είναι κάτω από το μέσο ορό της επικράτειας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει θέμα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αστυνομία, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι το μήνυμα είναι ασφάλεια για όλους και προανήγγειλε ότι η Αστυνομία θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα.

Όπως είπε, πρέπει να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές και ιδιαιτέρα στην Αττική οπού είναι το 70% της εγκληματικότητας, άλλα και να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα.

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία διευκρίνισε ότι σε ένα δίμηνο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τα 400 άτομα και αυτο πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους πρυτάνεις.