2 Σεπτεμβρίου 2021

Ομολογία αποτυχίας με τη βάση για τα ΑΕΙ.....το πρόβλημα στο Μαθηματικό Σάμου -όπου εισήχθησαν μόνο πέντε φοιτητές– αφορά το γεγονός ότι το 2019 δημιουργήθηκαν πολλά τμήματα στην ηπειρωτική χώρα και οι φοιτητές προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτά, παρά σε ένα νησί.

 

Αλλαγές προανήγγειλε ο Συρίγος, που επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στις ίδιες τις σχολές

Απίστευτη ομολογία αποτυχίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από τον υφυπουργό Παιδείας Αγγελο Συρίγο, ο οποίος προανήγγειλε σε συνέντευξή του αλλαγές στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά από την… επόμενη χρονιά, που σε καμία περίπτωση δεν επανορθώνουν τη ζημιά που ήδη έγινε.

Ο υφυπουργός, μάλιστα, απέδειξε με περίσσια ευκολία ότι κατέχει γνήσιο DNA πολιτικού παλαιάς κοπής, αφού, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της θέσης του, επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες για τις «αρρυθμίες» στις ίδιες τις σχολές. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της σχολής να έχει πολύ υψηλές βάσεις, μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή».

Μάλιστα, σαν να είναι τουρίστας και όχι υφυπουργός, μας είπε ότι, ενώ στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης αντελήφθησαν το πρόβλημα που προέκυπτε και θέλησαν να κάνουν αλλαγές, είχαν… περάσει οι προθεσμίες, λες και ο ρόλος του υπουργείου δεν είναι να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα που επηρεάζει τη ζωή και το μέλλον τόσων νέων ανθρώπων. Πρόσθεσε, δε, κάνοντας ακόμα μία διαπίστωση που ταιριάζει σε παρατηρητή και όχι σε αρμόδιο, ότι το πρόβλημα στο Μαθηματικό Σάμου -όπου εισήχθησαν μόνο πέντε φοιτητές– αφορά το γεγονός ότι το 2019 δημιουργήθηκαν πολλά τμήματα στην ηπειρωτική χώρα και οι φοιτητές προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτά, παρά σε ένα νησί.

Φυσικά, ο κ. Συρίγος δεν παρέλειψε να αναπαραγάγει και αυτός τη ρητορική περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας πως η επιλογή αυτή είναι «πάνω στο τραπέζι» και οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού το επόμενο διάστημα. Δήλωση που ξενίζει, αφού, όπως η ίδια η πολιτική προϊσταμένη του Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει, οι εκπαιδευτικοί είναι μια από τις επαγγελματικές ομάδες με τα καλύτερα ποσοστά εμβολιασμού, με περίπου το 80% των εκπαιδευτικών να έχει εμβολιαστεί.
https://www.newsbreak.gr/