2 Σεπτεμβρίου 2021

Μήλος: 124 μετανάστες εντόπισε το Λιμενικό - Φιλοξενούνται στον ναυτικό όμιλο

 Άνοιξαν τα σύνορα από την Τουρκία για την τουριστική κρουαζιέρα και τα γιοτ. Αποτέλεσμα  ? Οι Τούρκοι το εκμεταλλεύονται και στέλνουν αντί για τουρίστες στις θαλαμηγούς, μετανάστες στα ελληνικά νησιά!!! Μετά τους 72 μετανάστες στα Κύθηρα και άλλοι 124 στην Μήλο!! 
"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" η έτσι όπως το πάνε,  όπου ελληνικό νησί  θα φτιαχτεί και μια δομή! 

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν τη Δευτέρα - Έκκληση από τις τοπικές αρχές για την άμεση μετεγκατάστασή τους σε οργανωμένες δομές της χώρας
Σε εξωτερικό χώρο του ναυτικού ομίλου της Μήλου στην περιοχή του Αδάμαντα φιλοξενούνται προσωρινά από την Δευτέρα, όπου εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι 124 αλλοδαποί που νωρίτερα είχαν ξεκινήσει το παράνομο ταξίδι τους από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Οι τοπικές αρχές έχουν απευθύνει με αίτημα τους έκκληση προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, ώστε άμεσα να μετεγκατασταθούν σε οργανωμένες δομές της χώρας προκειμένου να τους προσφερθεί καλύτερη φιλοξενία καθώς το νησί δεν πληρεί τις προδιαγραφές. Ανάμεσα στα 124 άτομα υπάρχουν πέντε γυναίκες η μια έγκυος, καθώς και τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Οι 124 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν την Δευτέρα και στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου όταν οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη θαλαμηγού αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν το σκάφος το οποίο είχε υποστεί μηχανική βλάβη, ενώ παράλληλα απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος καθώς και δύο ιδιωτικά. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

https://www.protothema.gr/