9 Αυγούστου 2021

Παράπονα πολιτών για τη καθυστέρηση παράδοσης κάρτας σε εθελοντές αιμοδότες από τα καταστήματα της VODAFON





Ως εθελοντές αιμοδότες στην τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας (ΣΕΤΠ), θα γνωρίζετε ήδη πως έχει ξεκινήσει διαδικασία δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών. Η διαδικασία εγγραφής σας είναι απλή και με την ολοκλήρωσή της θα λάβετε την Ταυτότητα Εθελοντή Αιμοδότη.

Για να εγγραφείτε ως Εθελοντής Αιμοδότης στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα:



-          Αφού λάβετε smsή emailμε τον κωδικό για την εγγραφή σας, μεταβαίνετε στη σελίδα www.bdr.gr (βάσει και των οδηγιών).


-          Κάνετε την εγγραφή σας, επιλέγοντας τον τρόπο με τον οποίο παραλάβατε των κωδικό σας.


-          Μετά την εγγραφή σας, κάνετε είσοδο στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών


Για να εκδώσετε την Ταυτότητα Εθελοντή Αιμοδότη, επιλέγετε «Ταυτότητα Εθελοντή Αιμοδότη», στη συνέχεια «Υποβολή Νέας Αίτησης».


Θα σας ζητηθεί να κάνετε «upload» μια φωτογραφία σας.


Αφού ολοκληρώσετε το «ανέβασμα» της φωτογραφίας σας, επιλέγετε «Υποβολή Αίτησης».


Σημείωση: Ο Σύλλογος μας τηρεί τράπεζα αίματος με κωδικό 13004. Όσοι επιθυμείτε να κάνετε εθελοντική αιμοδοσία στην τράπεζά μας, μπορείτε σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοληψίας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, αναφέροντας το συγκεκριμένο κωδικό. Τη βεβαίωση αιμοδοσίας που θα λάβετε, θα την αποστέλνετε στο emailvroutsisd@piraeusbank.gr


Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το σημείο παραλαβής της κάρτας σας. Η παραλαβή γίνεται από καταστήματα Vodafone, όποτε επιλέγετε κάποιο σε περιοχή που σας εξυπηρετεί.


Θα λαμβάνετε ενημερώσεις (μέσω smsή email) για την πορεία της αίτησής σας καθώς και για την παραλαβή της.


Ποιοι Καταχωρούνται Στο Νέο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ);


Στο ΕΜΑ καταχωρούνται όλοι οι αιμοδότες οι οποίοι προσέρχονται σε κάποια υπηρεσία αιμοδοσίας και συμπληρώνουν το έντυπο “ιστορικού αιμοδότη”, ανεξάρτητα εάν τελικά επιλέγονται να αιμοδοτήσουν ή όχι. Επίσης, στο ΕΜΑ καταχωρούνται όλοι οι αιμοδότες ανεξάρτητα εάν αιμοδοτούν εθελοντικά ή/και για συγγενικό περιβάλλον.


Σαν Εθελοντής Αιμοδότης Μπορώ Να Εγγραφώ Και Να Αποκτήσω Πρόσβαση Στο ΕΜΑ;


Προκειμένου ένας αιμοδότης να μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη στο ΕΜΑ θα πρέπει να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:


1. Ο αιμοδότης να προσφέρει αίμα εθελοντικά (όχι για συγγενικό περιβάλλον). Η πληροφορία αυτή δηλώνεται στο έντυπο “ερωτηματολόγιο αιμοδότη” κατά τη διαδικασία της αιμοδοσίας.


2. Τα αποτελέσματα του ορολογικού και του μοριακού ελέγχου του αίματος να είναι αρνητικά.


3. Ο αιμοδότης να έχει δηλώσει στο έντυπο “ερωτηματολόγιο αιμοδότη” ότι επιθυμεί την έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη.


Όταν ικανοποιούνται οι τρείς παραπάνω συνθήκες, το ΕΜΑ αποστέλλει έναν κωδικό εγγραφής στον αιμοδότη, προκειμένου αυτός να μεταβεί στην ιστοσελίδα του ΕΜΑ και να πραγματοποιήσει τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού του. Ο κωδικός αυτός αποστέλλεται στον αιμοδότη μέσω email ή SMS, στη διεύθυνση ή το κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει ο αιμοδότης στο έντυπο “ερωτηματολόγιο αιμοδότη”.


 


Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Τ.Π.


Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας


                                                                                 Γιάννης Κάκκας                                         Στέλιος Μουλακάκης