10 Αυγούστου 2021

Ντοκουμέντο: Η προφητική ερώτηση του Κ.Βελόπουλου για την πυροπροστασία της Β.Εύβοιας -Τι απάντησαν -Αποδείχθηκαν ψεύδη

 Κ.Βελόπουλος: Ιδού τι μου είχαν απαντήσει για τις ανάγκες πυροπροστασίας της Εύβοιας - Τίποτα απ' αυτά δεν υπήρχε

Με ερώτηση τους στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και η βουλευτής Αικατερίνη Αναστασία Αλεξοπούλου είχαν θέσει το θέμα της πυροπροστασίας της Βόρειας Εύβοιας εγκαίρως, ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, για να εισπράξουν την απάντηση το καλοκαίρι του 2020 ότι είναι «όλα καλά» και τ' ότι είναι «έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση αφορά την προστασία της Βόρειας Εύβοιας». 


Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ή τότε έλεγαν ψέματα, ή όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές δεν υπήρχε τίποτα από τα παραπάνω για να προστατευτούν οι άνθρωποι, η χλωρίδα, η πανίδα και η γενικότερη σπάνια βιοποικιλότητα αυτού του -τότε- πανέμορφου τμήματος της ελληνικής επικράτειας. 

Σήμερα που τα σκιάζει όλα το γκρίζο σύννεφο που υποδηλώνει την καταστροφή που έχει συντελεστεί κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την ανυπαρξία αυτών των μέσων, πέρα από το γεγονός ότι είχαν σχεδιάσει να σπείρουν ανεμογεννήτριες σε ολόκληρη την περιοχή των καμένων εκτάσεων και με τη βούλα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου, η οποία έδωσε άδεια για να κτιστούν ανεμογεννήτριες στα καμένα. 

Τι είχε ρωτήσει η Ελληνική Λύση 


Στις 29 Οκτωβρίου 2019 η Ελληνική Λύση κατέθεσε το πρώτο ερώτημα σχετικά με την πυροπροστασία στην Βόρεια Εύβοια, με τα εξής ερωτήματα. 


Ποιες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί ή και εκτελούνται στην πληγείσα Εύβοια ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, όπως έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (κορμοδέμματα, κορμο-φράγματα, διανοίξεις κ.α.) και σε ότι αφορά σχεδιασμό για αναδάσωση των περιοχών αυτών; 

Έχει ληφθεί εκ μέρους σας η πρόνοια να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες με απάλειψη κριτηρίων αποκλεισμού και να εφαρμοστούν οι ειδικές ρυθμίσεις που ίσχυσαν για το Μάτι και για τις οικογένειες που θρηνούν νεκρούς απ' την πυρκαγιά στα Ψαχνά; 

Επειδή καταγγέλλεται η απουσία χρηματοδότησης για να φτιαχτούν αντιπυρικές ζώνες, ποια άμεσα μέτρα πρόληψης και απαγόρευσης οικονομικής δραστηριότητας σε καμένα δάση, όπως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, η εξόριση κ.α. έχουν ληφθεί; 




Η απάντηση της Πυροσβεστικής


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχαν προσληφθεί 100 εποχικοί πυροσβέστες, ενώ αναφέρθηκε και στις προσλήψεις που γίνονται μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, ενώ για τη διαμόρφωση δασικών οδών και αντιπυρικών ζωνών απαντάει πως υπεύθυνη είναι η Δασική Υπηρεσία. 


Παράλληλα αναφέρεται και στο στόλο οχημάτων που υπάρχει στη Βόρεια Εύβοια, υποστηρίζοντας πως αυτός ανέρχεται σε 39 οχήματα.




https://www.pronews.gr/