16 Αυγούστου 2021

ΛΑ.Σ.: Ν.Δ. και Μηταράκης επιμένουν να βάζουν φωτιές και στο προσφυγικό

 

Την ώρα που η χώρα έχει τυλιχτεί στις φλόγες λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που πέταξαν  την πρόληψη και αντιπυρική προστασία  στην κάλαθο των αχρήστων για να χρηματοδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη και περιουσίες μιας ζωής καταστράφηκαν, αυτή την ώρα ΝΔ και Μηταράκης επιμένουν στο χορό των εκατομμυρίων για τα κέντρα φυλακές της ΕΕ στο νησί μας και στα νησιά μας.

Προχωρούν ακάθεκτοι  στις 2 Σεπτέμβρη και μάλιστα με διαδικασίες fast track σε υποτιθέμενο διαγωνισμό , παραβιάζοντας  ακόμα και τους δικούς τους νόμους , προκειμένου να μοιράσουν  την πίτα των εκατομμυρίων στους  γνωστούς «εθνικούς» εργολάβους  και στους κολαούζους τους στο νησί.

Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι ΕΕ σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό της , έχουν αναλάβει το βρώμικο ρόλο να στήσουν τις φυλακές εγκλωβισμού των κολασμένων των πολέμων τους, στα νησιά μας και ειδικότερα σε ο,τι μας αφορά στο Θόλος.

Αλήθεια , τους «πρόσφυγες» και ξεσπιτωμένους από τις φωτιές τους λόγω της εγκληματικής τους πολιτικής προς το περιβάλλον πού θα τους στεγάσουν;;;

Στα ίδια στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Πλανώνται πλάνη οικτρά , αν νομίζουν ότι η καλοκαιρινή ραστώνη θα τους επιτρέψει να μας πιάσουν στον ύπνο για τα κολαστήρια που θέλουν να στήσουν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα παλέψουμε μαζί με τα χωριά και τη συντριπτική πλειοψηφία του χιώτικου λαού.

Καμία νέα δομή στα νησιά μας , ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά.
Να κλείσουν όλα τα hot spot στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στη Χίο (ΒΙΑΛ) .
Διαδικασίες ασύλου με ευθύνη ΟΗΕ και ΕΕ στην Τουρκία και σύνορα με μεταφορά στις χώρες προορισμού.
Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.
Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες  σε ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
Να ακυρωθούν οι εξώσεις προσφύγων, να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και να αρθεί η διακοπή του μηνιαίου βοηθήματος. Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης από το κράτος και όχι τις ΜΚΟ για τη σχεδιασμένη ένταξή τους στην εργασία και την κοινωνία.
Όχι στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία και στο φασιστικό μίσος που καλλιεργείται και στο νησί μας στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργού της, που με την απάνθρωπη πολιτική τους χαϊδεύουν αυτά τα ανθρωποειδή και τα έχουν στο απυρόβλητο.
https://www.politischios.gr/