4 Αυγούστου 2021

Πίεση στο εσωτερικό Καλογήρου με την ανεξαρτητοποίηση Ανδρεάδου και Αθηνάδη




Ανδρεάδου: «Αυτό που χρειάζονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι οι άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία να δουλέψουνε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο»

 Μήνας εξελίξεων προβλέπεται ο Αύγουστος σε ότι έχει να κάνει με τις συνεργασίες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η ανεξαρτητοποίηση των Περιφερειακών Συμβούλων Σουλτάνας Ανδρεάδου από Σάμο και Λεωνίδα Αθηνάδη από Χίο του Συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου ήταν ένα μέσο πίεσης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, προς την κατεύθυνση της συνεργασίας, στην οποία η κα Καλογήρου δεν φαίνεται να συναινεί, παρά την αντίθετη γνώμη κάποιων συμβούλων που «φλερτάρουν» με τις ενδεχόμενες θέσεις Αντιπεριφερειαρχών.

Με επιστολή τους χτες το απόγευμα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Π.Ε Σάμου και Π.Ε Χίου  Σουλτάνα Ανδρεάδου και Λεωνίδας Αθηνάδης, αντίστοιχα,  γνωστοποίησαν στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου την ανεξαρτητοποίηση τους από τον συνδυασμό «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» επικαλούμενοι στις δηλώσεις τους στο «Ε» προσωπικούς λόγους. Βέβαια οι επιστολές αυτές κοινοποιήθηκαν την ίδια ημέρα και σε περίοδο που γίνονται διεργασίες στο εσωτερικό του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» για το αν θα επέλθει συμφωνία ή όχι, και λίγο καιρό πριν η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη κλείσει δύο χρόνια πορείας στην αυτοδιοίκηση.

Δεδομένο είναι ότι ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης είχε κάνει από την αρχή πρόσκληση συνεργασίας στην κα Καλογήρου η οποία δεν την έχει δεχτεί. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δήλωσή του ο κ. Μουτζούρης είχε πει ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Μείον δύο για την Καλογήρου

Οι δύο Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα λειτουργούν πλέον ως Ανεξάρτητοι μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την παράταξη της κα Καλογήρου να μετρά δύο ψήφους λιγότερες σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα που τίθενται προς ψήφιση. Ωστόσο οι Ανδρεάδου και Αθηνάδης μπορούν να οριστούν, όπως είπε στο «Ε» ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Αρώνης, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες σε περίπτωση συνεργασίας.

Δηλώσεις Ανδρεάδου και Αθηνάδη

Προσωπικοί ήταν οι λόγοι όπως είπαν και οι δύο σε δήλωσή τους στο «Ε» που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Οι δύο σύμβουλοι με επιστολή τους την ίδια μέρα έκαναν γνωστή την απόφασή τους.

«Ο  λόγος που με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση ήταν εντελώς προσωπικός πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου μας και των ακριτικών νησιών μας. Θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν καταφέραμε να είμαστε στο τιμόνι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα πράγματα για μας ήταν πιο δύσκολα. Γι ‘αυτό θεώρησα και λίγο τον εαυτό μου πολλές φορές ήμασταν «Εμείς για το Αιγαίο» αλλά απόντες.

Τώρα βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα, την ημέρα ανεξαρτητοποίησης, το τι θα φέρει ο χρόνος δεν το ξέρουμε (…) Γνωρίζω ότι είχε κάνει επίσημα πρόταση στην κα Καλογήρου – την επικεφαλής της παράταξής μας. Σε μένα προσωπικά δεν είχε γίνει πρόταση. Από την στιγμή που είχε γίνει στην κα Καλογήρου από και πέρα άρχισαν οι συζητήσεις και μέσα στον συνδυασμό και μεις μεταξύ μας.

Δεν ξέρω αν το επόμενο διάστημα θα γίνουν τηλέφωνα σε μένα ή στον κ. Αθηνάδη, ή θα έχουμε κάποιες εξελίξεις στο εσωτερικό του συνδυασμού. (…) Βεβαίως και είχα επαφή με τν κ. Αθηνάδη, όπως έχουμε και με όλους του Περιφερειακού Συμβούλους της παράταξής μας  και με την κα Καλογήρου. Δεν κάναμε κάτι κρυφό. Ενδεχομένως δεν είχαν καταλάβει ορισμένοι το λόγο ή κάποιοι δεν είχαν την τόλμη να το κάνουν. Το αν είναι προς το συμφέρον του τόπου η ανεξαρτητοποίηση αυτό θα το δείξει το μέλλον.

Θεωρώ ότι αυτό που χρειάζονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και έχουμε ανάγκη είναι οι άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία όλοι μαζί να δουλέψουνε για να δούμε κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τόπο . Αν θα τα καταφέρουμε δεν το γνωρίζω, θα το δείξει το μέλλον. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να καταθέσουμε την ψυχή μας για τα νησιά.

Ήμουν ευχαριστημένη και εξακολουθώ να είμαι με την κα Καλογήρου και με όλους τους συνεργάτες μου. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Απλά ο καθένας είναι πιο απαιτητικός πολλές φορές και τα χρόνια και η εμπειρία του τον έχουν διδάξει να θέλει περισσότερα. Γι αυτό πολλές φορές αποφασίζουμε να κάνουμε κάποια άλματα στη ζωή μας» είπε η κα Ανδρεάδου στις δηλώσεις της στο «Ε».

Ο κ. Αθηνάδης δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ανεξαρτηροποίησή του στο «Ε» απλά τόνισε ότι ήταν προσωπικοί λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.
https://www.emprosnet.gr/