8 Ιουλίου 2021

Λυμπέρης Αλκέξανδρος δήμαρχος δυτικής Σάμου χαρακτηρίζει ανόητους όσοι συμπολίτες του δεν εμβολιάζονται




 Στην "Καθημερινή", 4 δήμαρχοι της χώρας μίλησαν για το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης. Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα.

«Την ίδια ώρα, στη Σάμο όπου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι περίπου στο 40%, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως το νησί «δεν είναι Μύκονος», καθώς δεν έχει επικρατήσει ο «εμβολιαστικός τουρισμός».
Όπως είπε, δεν πρέπει να υπάρχει η δικαιολογία της φοβίας για κάποιο σκεύασμα, γιατί τώρα υπάρχουν όλες οι επιλογές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία από εδώ και εμπρός θα πάει καλύτερα.
Βέβαια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, υπάρχουν και οι «ανόητα προβληματισμένοι, για να μην τους χαρακτηρίσω ανόητους, και για αυτούς κάνουμε αγώνα».
«Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης. Θα απευθυνθούμε άμεσα στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και αν είναι θέμα μετακίνησης θα ανταποκριθούμε άμεσα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση της τοπικής Μητρόπολης, ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, είναι στη «γραμμή» του Αρχιεπισκόπου, ενθαρρύνοντας και προτρέποντας τους πιστούς να εμβολιαστούν άμεσα.».
Πηγή: kathimerini.gr