1 Ιουλίου 2021

Συνεργασία Μουτζούρη με την παράταξη Καλογήρου;

 



Οργιάζουν οι φήμες πως τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης συζητούν με την Περιφερειακή Αρχή το ενδεχόμενο συμφωνίας. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Έρχονται αλλαγές στη δομή και τις συνεργασίες της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη; Έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών στα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια θέλει την παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου ή μεμονωμένα  στελέχη αυτής, να προσχωρούν στην Περιφερειακή Αρχή μετά από συμφωνία με τον Κώστα Μουτζούρη.


Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ κοντά σε συζητήσεις και συμφωνίες βρίσκονται τα στελέχη της παράταξης  «Εμείς για το Αιγαίο» που προέρχονται από το νησί της Χίου και τα οποία είναι γνωστά μέλη της τοπικής κοινωνίας του νησιού.


Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι πραγματικά συμβαίνει στην παράταξη Καλογήρου;


Το τελευταίο διάστημα μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Χριστιάνα Καλογήρου , η οποία είναι η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού μας Συμβουλίου έχει αποστασιοποιηθεί από το Βόρειο Αιγαίο και τα ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια.


Αποστάσεις εξάλλου από την παράταξη, ακολουθώντας σιωπηρά μια δική του γραμμή με παρεμβάσεις, ερωτήματα και επιστολές  που θέτει κατά καιρούς υπόψη της Περιφερειακής Αρχής, τηρεί και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, δεν έχει έρθει σε επαφή με το επιτελείο της Περιφερειακής Αρχής ούτε και έχει συζητήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας.


Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους, παρά το γεγονός ότι οι φήμες λένε πως είναι διασπασμένοι και ότι ο καθένας κινείται ανεξάρτητα και κάνει ανεξάρτητες συζητήσεις και συμφωνίες, καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν με νόημα πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.


Μάλιστα επισημαίνουν ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης που περιλαμβάνει συμβούλους από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είναι μια γροθιά και στις  όποιες αποφάσεις λαμβάνονται και συζητήσεις γίνονται υπάρχει σύμπνοια απόψεων και κοινή γραμμή.


Προφανώς έχει ξεκινήσει συζήτηση(;) διεργασίες(;) ή επαφές με την παράταξη Μουτζούρη ώστε να γίνει στο μέλλον μία νέα συνεργασία, ωστόσο επισημαίνεται ότι η μέρα που θα γίνει αυτή η συμφωνία, αν γίνει ποτέ, είναι πολύ μακριά αφού υπάρχουν ακόμη πολλά αγκάθια και διαφωνίες. Σημειώνεται δε, με νόημα πως αν γίνει τελικά αυτή η προσέγγιση, θα είναι ξεκάθαρη, θα αφορά όλα τα ενεργά στελέχη της παράταξης, και δεν θα γίνει με όρους καρέκλας και μισθών. Η συμφωνία αν γίνει σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, θα γίνει με γνώμονα την ανάπτυξη των νησιών μας και τον προγραμματισμό σημαντικών έργων και δράσεων προς όφελος της κοινωνίας μας.


 Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ


https://www.stonisi.gr/