30 Ιουνίου 2021

«Ο μειωμένος τουρισμός της Χίου δεν οφείλεται στο λιμάνι και το αεροδρόμιο» (vid) Στον εσωτερικό τουρισμό επενδύει και βασίζει τις ελπίδες του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, δηλώνοντας ότι ιδίως σε  ορισμένα νησιά όπως η Λήμνος και η Λέσβος θα έχουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μουτζούρης οι επισκέπτες από το εξωτερικό, κυρίως λόγω κορονοϊού και των επιπτώσεων της πανδημίας δεν θα έρθουν στα νησιά, με τον Περιφερειάρχη να εκφράζει την άποψη ότι οι υποδομές όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο δεν είναι ο βασικός παράγοντας για την αύξηση των τουριστών.


«Η Σαντορίνη χωρίς λιμάνι δέχεται το ένα κρουαζιερόπλοιο μετά το άλλο ενώ πριν από λίγα χρόνια η Μύκονος και η Πάρος είχαν ελλιπείς υποδομές όμως είχαν καθημερινά πολλά τσάρτερ» ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα ο κ. Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι εκτός από  την Περιφέρεια που συμβάλει στην προβολή πρέπει να υπάρχει και η ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και η θέληση των τοπικών κοινωνιών για την αύξηση των τουριστών.

https://tvpatrida.gr/