16 Ιουνίου 2021

Ινκόγκνιτο στη Χίο στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

 


Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως και η δίκη των τεσσάρων μεταναστών για την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, πραγματοποίησαν διήμερη υπηρεσιακή επίσκεψη στη Χίο, στις 10 και 11 Ιουνίου 2021, η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Φωτεινή Κουλούρη και ο διοικητής της υπηρεσίας ασύλου κ. Μάριος Καλέας.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το από κοινού πρόγραμμά τους, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε επίσημες επισκέψεις τόσο στο ΚΥΤ Χίου, όσο και στα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου, όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με τον διοικητή του ΚΥΤ κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή, τους υπευθύνους των τομέων και τον πρόεδρο των συμβασιούχων υπαλλήλων της ΥΠΥΤ κ. Ιωάννη Μανδαμανδιώτη, αλλά και εκπροσώπους των εργαζομένων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη Χίο, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους για τα εργασιακά τους ζητήματα και να ενημερωθούν για το τόσο σημαντικό έργο που επιτελούν».


Σε ξεχωριστό πρόγραμμα, η κα Κουλούρη επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χίου, τον ξενώνα «Οίκος αγάπης» του Ψυχαργώ, το κέντρο ημέρας «Αποστολή» και το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, φορείς υγείας, ενώ, τέλος, είχε συνάντηση εργασίας και με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Βρουλή.


Σε επίσης ξεχωριστό πρόγραμμα, ο κ. Καλέας κατέθεσε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη των τεσσάρων μεταναστών, που καταδικάσθηκαν ως υπαίτιοι για τον εμπρησμό και την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας Λέσβου, τον Σεπτέμβριο του 2020 (αυτό δεν αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση).

https://astraparis.gr/