25 Μαΐου 2021

Δημόπουλος: Όχι σε προνόμοια για εμβολιασμένους – Μεταδίδουν και αυτοί τον κορονοΪό Μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, όπως δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, Ως εκ τούτου, τόνισε, μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» σπεύδουν να εμβολιαστούν. Στόχος, όπως είπε, στους επόμενους δύο μήνες να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Η περίπτωση της 44χρονης με θρόμβωση στην Κρήτη

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβόλιο με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο. Πηγή:www.dimokratiki.gr