21 Μαΐου 2021

Υπό δικαστική έρευνα ο Μηταράκης για την ανάθεση 6,2 εκατ. ευρώ στην Planet

 

Στον ανακριτή η υπόθεση της ανάθεσης από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου σύμβασης για νομική υποστήριξη έναντι εκατομμυρίων ευρώ
Το θέμα της ανάθεσης έναντι 6.200.000 ευρώ από τον Νότη Μηταράκη για τη «νομική υποστήριξη συγγραφής των συμβάσεων» του επίσης υπερτιμολογημένου έργου των 120.000.000 ευρώ για τις προσφυγικές δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο Παύλος Πολάκης στις 10 Οκτωβρίου του 2020.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του είχε αποκαλύψει τις σχετικές συμβάσεις τόσο για τη νομική υποστήριξη όσο και για την κατασκευή των προσφυγικών δομών και είχε καλέσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να ενδιαφερθεί για την απίστευτη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα από τον astraparis.gr
Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο astraparis.gr είχε ασχοληθεί συστηματικά κι έφερε στο φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία του κατ΄ επίφασιν διαγωνισμού με μηδενική έκπτωση και της ανάθεσης στην εταιρεία Planet A.E. αντί ποσού 6,2 εκατ. ευρώ του έργου για την «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις συμβάσεις κατασκευής δομών του άρθρου 8 του ν. 4375/2016».

Αναλυτικά, τα δημοσιεύματά μας

Πληρώνει 6,2 εκατ. ευρώ ο Μηταράκης σε συμβουλές για τις νέες δομές

Άγνωστο το ποσό για υπηρεσίες συμβούλου στον Μηταράκη από την Planet

Με μηδέν έκπτωση αναθέτει ο Μηταράκης υπηρεσίες συμβούλου 6,2 εκατ. ευρώ

«Πέφτουν» τα πρώτα 2,2 εκατ. ευρώ για… συμβουλίες της Planet στον Μηταράκη

Ο Παύλος Πολάκης, με νέα ανάρτησή του, κάνει γνωστό ότι δέχθηκε την Τετάρτη τηλεφώνημα από την ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να πάει να καταθέσει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αυτό είναι «άλλο ένα θετικό “παράπλευρο” της μήνυσης που καταθέσαμε για τη Σοφία Νικολάου». Και εξηγεί πως «Είχε δοθεί εντολή για προανάκριση τελικά (θα δούμε πότε ακριβώς) δεν το έπαιξε κανένα ΜΜΕ και βέβαια εγώ ειδοποιήθηκα να καταθέσω μόλις χθες, μετά την επίσκεψη μας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου εκτός από την κατάθεση της μήνυσης του ανέφερα συνοπτικά και άλλες υποθέσεις που έχουμε αποκαλύψει ως τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: AVGI.GR