17 Μαΐου 2021

Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 600.000 Έλληνες – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις



 Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το νέο πρόγραμμα σχεδιάζεται αύξηση των δικαιούχων αλλά και των κονδυλίων που θα διατεθούν, προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Ένα ενισχυμένο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού σχεδιάζεται και φέτος για τη σεζόν 2021-2022 από τον ΟΑΕΔ για πολλούς δικαιούχους, με βάση το μοντέλο που ίσχυσε για πρώτη φορά πέρσι και θα είναι αυτό που θα δώσει μία σημαντική ώθηση στις εγχώριες μετακινήσεις και φυσικά στην οικονομία των νησιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέσα Ιουνίου θα υπερδιπλασιαστούν οι δικαιούχοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού οι οποίοι και πέρυσι είχαν ξεπεράσει τις 300.000 έναντι 140.000 το 2019 . Αν μάλιστα προστεθεί και ο αριθμός των αναξιοποίητων επιταγών, οι ωφελούμενοι θα ξεπεράσουν τις 400.000.

Χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος αναμένεται να είναι η αύξηση της συμμετοχής του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.

Το 2020, ο προϋπολογισμός του προγράμματος τριπλασιάστηκε, φτάνοντας στα 30 εκατ. ευρώ περίπου.

Αναλυτικά θα προβλέπει έξι και όχι πέντε διανυκτερεύσεις, μειωμένη συμμετοχή του ωφελούμενου και ανώτατο ποσό συμμετοχής 11,5 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με πρωινό και παροχές όπως ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές φτάνουν έως τις 10 διανυκτερεύσεις.