26 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.

 

Ο κ.Μηταράκης στις 5 Μαρτίου από το  βήμα της βουλής ανησυχούσε για τον εγκλωβισμό  μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νησιά σε χώρους που δεν θα θεωρούνται εθνικό έδαφος! Αυτά προβλέπει το υπό συζήτηση νέο Σύμφωνο της ΕΕ για την μετανάστευση και το άσυλο.
Λίγες μέρες μετά σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσφέρει από πρίν, αυτά που επιθυμεί η Ευρώπη και κάνουν την Τουρκία να τρίβει τα χέρια της.Αναγγέλει την  κατασκευή τεράστιων κέντρων στην Χίο και στην Λέσβο,πάνω ακριβώς στην παραμεθόριο.
Το ίδιο κάνει και η επίτροπος Ylva Johansen η οποία με χαρά αναφέρει ότι για τα κέντρα στην Χίο και στην Λέσβο η Ευρώπη έχει διαθέσιμα 155 εκατομμύρια!! Ξεκαθαρίζει στην συνέχεια ότι τα χρήματα για Χίο και Λέσβο  είναι περισσότερα από αλλού, γιατί το κέντρο για παράδειγμα στην Σάμο είναι σαφώς μικρότερο!!  
Και βέβαια καθιστά απολύτως σαφές ότι αυτά τα κέντρα δεν είναι ούτε θα είναι ποτέ κλειστά όπως παπαγαλίζει στα ΜΜΕ ο πρόθυμος υπουργός μετανάστευσης που έβαλε φαρδειά πλατιά την υπογραφή του στο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας   (*)

 Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.
Οι ακρίτες νησιώτες θα ακυρώσουν όλα αυτά τα νοσηρά παιχνίδια πάνω στα εθνικά σύνορα. Θα μείνουν μόνο με τα απατηλά τους όνειρα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Για όσους δεν θυμούνται το "μικρό" κέντρο της Σάμου φαίνεται εδώ: