26 Μαρτίου 2021

Κα Γιόχανσον ραντεβού στην Βάστρια... Οι κάτοικοι της Λέσβου απαντούν...



Οι ακρίτες της Λέσβου είναι εδώ και θα συνεχίσουν να "φυλάττουν Θερμοπύλες"!
Από την Επιτροπή Αγώνα Λέσβου 

 200 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μέρα που οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν για να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό. 200 χρόνια από την μέρα που ξεκίνησε το τρένο της Εθνικής αυτοδιάθεσης το μακρύ ταξίδι της απελευθέρωσης όλων των Ελλήνων.

200 χρόνια από τότε που θεμελιώθηκε η απόφαση των Ελλήνων να χτίσουν ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος με πολίτες που απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ισηγορίας.

200 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που οι Έλληνες αποφάσισαν να εκδιώξουν, εκτός από τον ξένο κατακτητή, και τους εσωτερικούς μεσάζοντες. Ο αγώνας αυτός της ανεξαρτησίας ήταν μακρύς και οι θυσίες των Ελλήνων ανυπολόγιστες. Αλλά ήταν ένας αγώνας νικηφόρος, γιατί ήταν αγώνας δίκαιος.

200 χρόνια μετά κάποιοι άλλοι, που μας εκπροσωπούν, πάνε να αναιρέσουν όλες αυτές τις κατακτήσεις για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Γιατί πως να εξηγηθεί αλλιώς η μανία τους να τα γκριζάρουν και να τα καταστήσουν χώρους «εντός και εκτός ΕΕ»;

Πώς να εξηγηθεί ότι τα μετατρέπουν σε χώρους εγκλωβισμού παράτυπων μεταναστών και φυλακές ψυχών;

Πως να εξηγηθεί ότι, με αυτοκτονικό τρόπο, ικανοποιούν τους μακροπρόθεσμους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς του κληρονόμου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας να εγκολπώσει τα νησιά μας στην δήθεν «Γαλάζια του πατρίδα»;

Με αφορμή της επικείμενη επίσκεψή της Ευρωπαίας επιτρόπου για την μετανάστευση Ίλβα Γιόχανσον στην Λέσβο, στις 29 Μάρτιου, της αποστείλαμε πρόσκλησή για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε την αντίθεση μας στην παραμονή υπερδομών στο νησί μας και να την ενημερώσουμε για το ότι ο λαός της Λέσβου έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του και ότι οι Λέσβιοι δεν δέχονται να είναι πολίτες της Ευρώπης Β’ κατηγορίας. Δυστυχώς, για εκείνη, λάβαμε αρνητική απάντηση καθόσον όπως μας ενημέρωσε το πρόγραμμά της είναι γεμάτο και δεν μπορεί να μας δει.

Έχει να συναντηθεί άλλωστε, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση της, εκτός από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, και με τους εκπροσώπους των ΜΚΟ. Με τους πολίτες της Λέσβου, η ανθρωπίστρια κ. Γιόχανσον, δεν προλαβαίνει να συναντηθεί. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της Λέσβου δεν την αγγίζει την αλληλέγγυα κ. Γιόχανσον.

Το πρόγραμμά της κ. Γιόχανσον περιλαμβάνει αυτοψία στις υπό διαμόρφωση υπερδομές της Λέσβου και της Σάμου.

Στην Χίο δεν θα πάει.

Δεν υπάρχει απόφαση «μεσάζοντα».

Το ακούτε αυτό κ. Κύτελη;

ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΈΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΌ ΤΡΟΠΟ.

Κ.Γιόχανσον, ως σωστοί οικοδεσπότες, θα σας περιμένουμε στην Βάστρια την Δευτέρα και θα σας υποδεχθούμε όπως σας αρμόζει. Δεν θα αποφασίσετε εσείς αν θα μας συναντήσετε, άλλα εμείς αν θα σας > στα χώματα μας, που δεν είναι το τσιφλίκι το δικό σας και των ΜΚΟ.

Όπως εύστοχα είπε ο Γάλλος πρόεδρος στο μήνυμα του προς τον Ελληνικό λαό, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, «η ελευθερία δεν κληρονομείται, κατακτιέται». Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να την προασπίσουμε!

Χρόνια Πολλά Έλληνες! Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Οι ακρίτες της Λέσβου είναι εδώ και θα συνεχίσουν να "φυλάττουν Θερμοπύλες"!

Επιτροπή Αγώνα Λέσβου