9 Δεκεμβρίου 2020

Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακινήσεις σε άλλο νομό – Τι θα ισχύει με τα sms τα Χριστούγεννα

 

Διευκρινίσεις για τα όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στοιχεία για τις ανακοινώσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σχετικά με τα μέτρα που θα βρίσκονται σε ισχύ το επόμενο διάστημα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Οριστικό είναι ότι θα παραμείνει κλειστή η εστίαση μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, κάτι που όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν ούτε τα καφέ και τα εστιατόρια. “Αυτό έχει να κάνει με το πλέγμα των αποφάσεων με το δεν πρέπει να ανοίξει”, διευκρίνισε και τόνισε ότι “μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού”.

Οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, της Εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις, αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ξεκαθάρισε και σημείωσε πως θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί τα άνοιγμα της αγοράς.

Τι θα ισχύει για μετακινήσεις με sms και μετακίνηση σε άλλες περιφέρειες
Όσο αφορά στη μετακίνηση με sms, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ για τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα επιτρέπεται.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

“Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες”, απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.