13 Δεκεμβρίου 2020

Ανοικτά αύριο τα σούπερ – μάρκετ: Ποια προιόντα “επιστρέφουν” στα ράφια – Τι ισχύει με τα παιχνίδια

 

Επιστρέφουν από αύριο Κυριακή στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεκάδες προϊόντα που είχαν απαγορευτεί στις αρχές του δεύτερου lockdown, ενώ οριστικό τέλος στην πώληση παιχνιδιών κατά την εορταστική περίοδο έβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης.

“Τα καταστήματα παιχνιδιών κάνουν κάθε χρόνο το 30% του τζίρου τους στις γιορτές και τώρα δεν τους επιτρέπουμε να ανοίξουν, θέλουμε λοιπόν να δουλέψουν τουλάχιστον με την παράδοση εκτός. Αν επιτρέπαμε στα σούπερ μάρκετ να πωλούν παιχνίδια, θα μειώναμε πάρα πολύ την πιθανότητα να αγοράσει κάποιος από τα καταστήματα μέσω της διαδικασίας από το ίντερνετ και το τηλέφωνο“, σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως όσα σούπερ μάρκετ μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία του click away θα μπορούν να πουλήσουν παιχνίδια, αλλά όχι εντός του καταστήματος. Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει και για να μειωθεί η κινητικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά “αν το επιτρέπαμε αυτό, θα πήγαινε όλη η οικογένεια μαζί στο σούπερ μάρκετ για να διαλέξει το παιδί το παιχνίδι. Τώρα θα διαλέξει το παιδί το παιχνίδι, θα το παραγγείλει ο πατέρας ή η μητέρα από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο και θα πάει ένας να το πάρει”.

Τα προϊόντα που επιστρέφουν από αύριο στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι τα εξής:

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),
Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός (ΚΑΔ 47.42),
Εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),
Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),
Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),
Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),
Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και
Σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),
Βιβλία (ΚΑΔ 47.61),
Ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),
Υποδήματα και δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72).
Πηγή: thetoc.gr