8 Δεκεμβρίου 2020

Πέτσας: Κλειστά σχολεία, δικαστήρια, μπαρ και εστίαση έως τις 7 Ιανουαρίου, διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας



 Συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη καθολικού lockdown, όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων είναι πιο αργή εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από 10 μήνες, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown, σημείωσε και τόνισε ότι οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τους 4.000.
Με τόσο μεγάλο αριθμό καταλυμένων κλινών ΜΕΘ υπάρχει πίεση τόνισε και  ανακοίνωσε ότι η επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει πιο αργά. Μέχρι Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 κλειστά μένουν:
σχολεία
εστίαση
διασκέδαση,
δικαστήρια
αθλητισμός (εκτός επαγγελματικά πρωταθλήματα)
χιονοδρομικά κέντρα
παρατείνεται και η απαγόρευση μεταξύ νόμων και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Οσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid rest κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών.
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρατείνονται μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και τις συναθροίσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας, τη νύχτα καθώς και οι κανόνες για την τηλεργασία.
Όσον αφορά τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο, ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. Για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ενδέχεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης, στο τέλος της εβδομάδας, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπαίνει σε ζυγαριά», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, είπε.