9 Σεπτεμβρίου 2020

Ταγίπ Ερντογάν: η πολεμική ρητορική του χρίζει ενδελεχούς μελέτης (video)

πηγή https://cosmostatus.blogspot.com/
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προβαίνουν σε δηλώσεις που χαρακτηρίζονται ως πολεμικές και προσβλητικές προς όποιους εναντιώνονται στα σχέδιά τους.

Οι ομιλίες του Ταγίπ Ερντογάν είναι χαρακτηριστικές για το πως βλέπει την θέση της Τουρκίας στην περιοχή και τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικές για το κλίμα που δημιουργείται στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας, μεγαλύτερης Ισλαμικής Τουρκίας.


Τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και συνολικά της Τουρκίας, έχει αποφασιστεί να υλοποιηθούν με κάθε κόστος. Όποιος δεν υποχωρεί, δεν υποκύπτει στα Τουρκικά σχέδια και δεν θεωρεί την Τουρκία και τον (κατ’ αυτούς) πανίσχυρο Τουρκικό στρατό, προστάτη όλων των κατατρεγμένων, θεωρείται εχθρός της Τουρκίας που θα πληρώσει σκληρά την μη υποταγή του.

Ο Ερντογάν διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία πως αν δεν δεχτούν όλοι τις επιθυμίες του, την εφαρμογή των σχεδίων του, είναι έτοιμος να τα επιβάλει μέσω πολέμου. Η «Γαλάζια Πατρίδα» σύμφωνα με τους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν, δεν περιορίζεται στα σημερινά σύνορα της Τουρκίας. Περιλαμβάνει τη Βόρειο Συρία, το Βόρειο Ιράκ, την Θράκη και την Μακεδονία ως τη Θεσσαλονίκη, περιοχές της Βουλγαρίας, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Τα Τουρκιά σχέδια έχουν δημοσιοποιηθεί. Δεν είναι κρυφά. Η εφαρμογή τους έχει ήδη ξεκινήσει. Η Τουρκία κατέχει μεγάλες περιοχές στη Βόρειο Συρία, στο Βόρειο Ιράκ και το 37% της Κύπρου. Αμφισβητεί ευθέως την Ελληνική κυριαρχία σε ξηρά και θάλασσα. Απομένει ο τρόπος ολοκληρωτικής υλοποίησης του σχεδίου.

Ακολουθούν 6 χαρακτηριστικά αποσπάσματα ομιλιών του των τελευταίων 10 ημερών. Στο τέλος υπάρχει και το σχετικό video. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.

26-8-2020

Στον δικό μας πολιτισμό, κατάκτηση δεν σημαίνει κατοχή ή λεηλασία. Είναι η καθιέρωση της κυριαρχίας της δικαιοσύνης που πρόσταξε ο Αλλάχ στην (κατακτημένη) περιοχή.
Πρώτα απ’ όλα, το έθνος μας αφαίρεσε την καταπίεση από τις περιοχές που κατέκτησε. Καθιέρωσε δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πολιτισμός μας είναι ένας από την κατάκτηση.
Η Τουρκία θα πάρει ό,τι δικαιούται στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον Εύξεινο Πόντο.
Όπως δεν εποφθαλμιούμε το χώμα, την κυριαρχία, ή τα συμφέροντα κανενός άλλου, δεν θα συναινέσουμε στην παραχώρηση των δικών μας.
Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά.
Καλούμε τους συνομιλητές μας να έρθουν στα συγκαλά τους και να μείνουν μακριά από λάθη που θα ανοίξουν τον δρόμο της καταστροφής τους.
Θέλουμε να δουν όλοι ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον χώρα που θα δοκιμάζουν την υπομονή της. Διαφορετικά θα δοκιμάζονται η αποφασιστικότητα, η ικανότητα και το κουράγιο τους.
Εάν λέμε ότι θα το κάνουμε, θα το κάνουμε. Και θα πληρώνουμε το τίμημα. Εάν υπάρχει κάποιος που θέλει να μας εναντιωθεί και να πληρώσει το τίμημα, ας το κάνει. Αν όχι, ας φύγουν από τον δρόμο μας και εμείς θα κοιτάξουμε τη δουλειά μας.
Τι είπε ο Τούρκος ποιητής Yahya Kemal; Στο πνεύμα του στρατού εδώ: «η καταιγίδα που ξεσπά είναι ο Τουρκικός στρατός, Θεέ μου! Ο στρατός που πεθαίνει για χάρη σου είναι ο ένας, Θεέ μου! Ας είναι το ένδοξο και δυνατό όνομά σου να υψωθεί με τις φωνές μας και τις προσευχές μας! Κάνε μας νικητές, γιατί αυτός είναι ο τελευταίος στρατός του Ισλάμ!».

30-8-2020

Θεού θέλοντας, δεν υπάρχει δύναμη να τα βάλει με τη χώρα μας. Κάθε εμπόδιο που περνάμε δυναμώνει την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας.
Με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας, στο μέρος που φτάσαμε σήμερα μας κάνει να βλέπουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε, να αναπτύσσουμε, να δίνουμε πλούτο και να μεγαλώνουμε την Τουρκία.
Η τίμια στάση της χώρας μας οδηγεί στην κατάρρευση των από αιώνων σχεδίων των μεγάλων δυνάμεων. Ένας λόγος για τις επιθέσεις κατά της Τουρκίας είναι ο πόνος από την κατάρρευση των σχεδίων των μεγάλων δυνάμεων.
Μας προκαλούν παντού εξαιτίας της μνησικακίας τους για την Τουρκία από αυτό. Αλλά οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν τον θάνατό τους. Η μοίρα της Τουρκίας είναι αναπόφευκτη.
Η διαδικασία με την οποία προκαλέσαμε την παγκόσμια αφύπνιση με την φωνή μας που λέει: «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους πέντε» (σ.σ. εννοεί τα 5 μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ) συνεχίζεται σαν καταιγίδα.
Διανύουμε μια περίοδο ξενοφοβίας, διακρίσεων και έχθρας κατά του Ισλάμ και οι Τούρκοι έχουν φτάσει στο απόγειό τους σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά στην Ευρώπη.
Κατά την πάροδο χιλιάδων ετών, ξέρουμε πολύ καλά που βρισκόμασταν εχθές, που βρισκόμαστε σήμερα και που ελπίζουμε να φτάσουμε αύριο. Δόξα τω Θεώ, το έθνος μας επίσης έχει αυτό το όραμα.
Πρώτα εφαρμόσαμε τους στόχους μας για το 2023 και μετά για την Τουρκία του 2053 και του 2071 και κληρονομιά στα παιδιά μας. Το βέλος έφυγε από το τόξο. Και είναι βέβαιο πως θα πετύχει τον στόχο του.

30-8-2020

Δεν είμαστε ένα έθνος με στρατό. Είμαστε ένα έθνος που είναι στρατός. Σήμερα, εκτός από την προστασία του έθνους και της πατρίδας, οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν γίνει η ελπίδα όλων των καταπιεσμένων, των θυμάτων, των συγγενών και των μουσουλμάνων παγκοσμίως, στην περιοχή μας και παγκοσμίως.
Λέμε στους εχθρούς μας: «για ελάτε», πιο δυνατά από εχθές, με πιο ειλικρινή πίστη και με περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Όποιος τολμήσει ας μας προκαλέσει στη ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα…
Δεν φεύγουμε από τη μάχη, δεν διστάζουμε να έχουμε μάρτυρες και βετεράνους στη μάχη. Ακόμη και ατσάλινοι τοίχοι περικυκλώσουν τη Δύση, θα τα καταστρέψουμε με τα ατσάλινα στήθη μας. Πιστεύουμε πως αυτές είναι οι ημέρες που μας υποσχέθηκε ο Αλλάχ.
Η πραγματική ερώτηση είναι αυτή: αναρωτιέμαι εάν όσοι μας εναντιώνονται τώρα στη Μεσόγειο και στη γειτονιά της, μπορούν να αντέξουν τις ίδιες θυσίες; Θα δεχτούν οι Έλληνες αυτά που θα τους βρουν εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών τους; Γνωρίζουν οι Γάλλοι το τίμημα που θα πληρώσουν εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών τους; Αποδέχονται τα αδέρφια μας σε κάποιες χώρες της βόρειας Αφρικής και στον Περσικό Κόλπο ότι το μέλλον τους θα είναι μαύρο εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών τους; Οι κάτοικοι αυτών των χωρών που είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και σήκωσαν τα μάτια τους στα περιφερειακά συμφέροντα της Τουρκίας, τη δημοκρατία και τον νόμο, γνωρίζουν την καταστροφή που θα τους βρει όταν η διαδικασία αυτή στραφεί εναντίον τους;

31-8-2020

Δεν επιτρέπουμε την πειρατεία και τη ληστεία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε πλήρως τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων, στη θάλασσα.
Θα ήθελα να προειδοποιήσω όσους παρασύρονται (τους Έλληνες) με την υποστήριξη παλιών αποικιοκρατών, να αψηφούν την Τουρκία, να διαβάσουν ξανά την πρόσφατη ιστορία τους.

1-9-2020

Η μεγαλύτερη αδικία γίνεται από τις μεγάλες δυνάμεις που προσπαθούν να εκπληρώσουν τις δικές τους κρυφές επιθυμίες, πετώντας μπροστά μας μια χώρα (την Ελλάδα), που επιβίωσε διαχρονικά κρυμμένη πίσω από άλλους.
Έχουμε κουραστεί από το κρυφτούλι. Δεν είναι πλέον αστείο να βλέπουμε μια χώρα (την Ελλάδα) που δεν μπορεί ούτε τον εαυτό της να βοηθήσει, να βρίσκεται μπροστά σε μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη όπως η Τουρκία, σαν δόλωμα.
Η εποχή αυτών που για αιώνες εκμεταλλεύτηκαν όλες τις χώρες από την Αφρική ως τη Νότιο Αμερική, που έσφαξαν τις κοινωνίες και καταπίεσαν τους ανθρώπους έφτασε στο τέλος της. Θα είναι μάταιο, ότι και αν κάνουν. Δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την αφύπνιση της δικαιοσύνης. Η ηγεσία της χώρας μας στο θέμα αυτό, δεν είναι εδώ μόνο για τη χώρα μας, αλλά για όλους τους καταπιεσμένους σε όλο τον κόσμο.
Καθώς πλησιάζουμε την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, που χτίσαμε στις στάχτες ενός γίγαντα 600 ετών, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είμαστε αποφασισμένοι να προσκολληθούμε πιο στενά στην χιλιόχρονη παρουσία μας στα εδάφη αυτά.
Εργαζόμαστε νυχθημερόν για να μεταφέρουμε την κληρονομιά του πολιτισμού μας και την ιστορία μας μπροστά και να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα μέλλον ισχυρό, δίκαιο και με προοπτικές.
Γνωρίζουμε πως κάθε επιτυχία της Τουρκίας έχει δώσει νέα ελπίδα στα αδέρφια και τους φίλους της Τουρκίας που έστρεψαν τα μάτια και την καρδιά τους σε εμάς.
Γνωρίζουμε πως η δύναμή μας δεν προέρχεται μόνο από την σκέψη και την δουλειά για τον εαυτό μας, αλλά και από την ευρεία υποστήριξη που έχουμε πίσω μας.
Ο Θεός ανοίγει τον δρόμο σε κάθε τομέα ως ανταμοιβή της ειλικρινούς εθελοντικής εργασίας μας. Ο Αλλάχ εξαφανίζει τις παγίδες και μας δίνει περισσότερη δύναμη.

5-9-2020

Δόξα τω Θεώ, η Τουρκία είναι σίγουρη και ικανή να συνεχίσει το έργο της και να πετύχει αποτελέσματα, γνωρίζει τη δυναμική της, βλέπει την πραγματική δύναμη των αντιπάλων της και τους τρόπους αντίδρασής τους.
Φυσικά, όσοι βρίσκονται αντιμέτωποί μας επίσης βλέπουν την πραγματικότητα πολύ καλά. Ο φόβος και πανικός βρίσκεται πίσω από τις απίστευτες συμμαχίες που δημιουργήθηκαν κατά της χώρας μας και εκτέθηκαν οι παράνομες συμπεριφορές.
Θα αντιληφθούν ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ να σκίσει τους αήθεις χάρτες και τα έγγραφα που επιβλήθηκαν. Είτε θα το καταλάβουν αυτό με τη γλώσσα της πολιτικής, της δημοκρατίας, είτε μέσω οδυνηρών εμπειριών στο πεδίο της μάχης.
Ελπίζουμε πως δεν θα είναι πολύ αργά όταν θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει δύναμη να σταθεί ενάντια στο έθνος μας που βλέπει τη μάχη και τον θάνατο ως την ύψιστη ανταμοιβή.
Όταν λέμε: «Ας δώσει ο Αλλάχ να μην ξαναγράψει τον εθνικό ύμνο το έθνος μας» εννοούμε την καταστροφή των αντιπάλων μας μαζί με τις θυσίες μας. Το Τουρκικό έθνος είναι συνηθισμένο σε όλων των ειδών τις επιθέσεις και έτοιμο να πληρώσει όλων των ειδών το τίμημα.
Αφήστε όσους όλον τον καιρό έζησαν σε μια ψεύτικη ευημερία και ψεύτικη δημοκρατία, να σκεφτούν τι μπορεί να τους συμβεί στο τέλος της διαδικασίας που βιώνουμε. Η Τουρκία και το Τουρκικό έθνος είναι έτοιμα για όλες τα ενδεχόμενα και τα αποτελέσματα.

πηγή https://cosmostatus.blogspot.com/