15 Σεπτεμβρίου 2020

Επιφυλακτική η Κομισιόν για την αποχώρηση του Oruc Reis


«Η Ε.Ε. χρειάζεται να δει το τέλος των μονομερών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο
Επιφυλακτική στάση κράτησε η Κομισιόν στην είδηση της υποχώρησης του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας. «Δεν αλλάζει τίποτα από το βασικό μήνυμα το οποίο τέθηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών όταν συναντήθηκαν ανεπίσημα στο Βερολίνο.
Η Ε.Ε. χρειάζεται να δει το τέλος των μονομερών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εκλαμβάνονται ως προκλήσεις από κάποια από τα κράτη – μέλη μας, εκλαμβάνονται ως ενόχληση στις σχέσεις μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

«Θα ακολουθήσει συζήτηση για την Τουρκία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών στο Συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κρατών – μελών θα συζητήσουν επίσης το ζήτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής και αυτή θα είναι ευκαιρία για τα κράτη μέλη να έχουν πλήρη συζήτηση όλων των πτυχών της σχέσης μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας και να δούμε πώς θέλουμε να προχωρήσει, υπό το πρίσμα των πρόσφατων και των επόμενων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.