7 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΒΙΑΛ KAI O COVID



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-9-2020



“Απαγορεύεται ρητά η πραγματοποίηση προσευχών ή θρησκευτικών τελετών ή θρησκευτικής πομπής σε δημόσιους χώρους.Αυτά αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 50451 περί απαγόρευσης θρησκευτικής πομπής που εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει του εορτασμού της Ασούρα, της μεγαλύτερης εορτής των Σιιτών Μουσουλμάνων .


https://www.sofokleousin.gr/xardalias-gia-asoura-apagoreyon…

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν Videos στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία φαίνεται να επικρατεί απίστευτος συνωστισμός σε πρόσφατη τελετή στην ΒΙΑΛ χωρίς απολύτως κανένα μέτρο προστασίας-η οποία με βάση την παραπάνω ΚΥΑ δεν έπρεπε να γίνει- υπό την διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας και πιθανόν με την σιωπηλή έγκριση της διοίκησης του κέντρου.

Στην Μυτιλήνη οι δυνατότητες του νοσοκομείου για νοσηλεία περιστατικών covid καλύφθηκαν ήδη και έχουν αρχίσει οι αεροδιακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική.

https://stonisi.gr/…/11173/treis-aerodiakomides-me-koronoio…

Στην Χίο οι θέσεις covid για νοσηλεία στο Σκυλίτσειο είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες του Βοστάνειου και η παραμικρή επιβάρυνσή του θέτει σε κίνδυνο το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι πολλά .

*Οι νόμοι και οι διατάξεις του ελληνικού κράτους ισχύουν εντός του κρατιδίου της ΒΙΑΛ;
*Γιατί με μηδενικές ροές εδώ και ένα εξάμηνο δεν γίνεται ουσιαστική αποσυμφόρηση τόσο στην ΒΙΑΛ όσο και στο νησί ;Μήπως για να εκβιαστεί με την τεχνητή ασφυξία η τοπική κοινωνία να συναινέσει στα άρρωστα σχέδια της κυβέρνησης και του κ.Μηταράκη για δημιουργία υπερδομών;
*Η διοίκηση της ΒΙΑΛ γνώριζε για την πομπή;Αν ναι παραβίασε κατάφωρα τις διατάξεις και έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία σε όλο το νησί.Αν όχι είναι ανίκανη και πρέπει άμεσα να παραιτηθεί.
*Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας έχει λάβει γνώση του σοβαρότατου αυτού περιστατικού;
*Οι υπόλοιπες υπεύθυνες ελεγκτικές αρχές θα ερευνήσουν το περιστατικό;

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ