15 Σεπτεμβρίου 2020

Χαλκειός: Μπαράζ τηλεφωνημάτων Μηταράκη για την ενοικίαση χωραφιών πέριξ της ΒΙ.ΑΛ.«Δεν ξεπουλάμε τη γη των προγόνων μας» διαμηνύουν μέσα από επιστολή τους στο Politischios.gr οι Χαλκούσοι
Μπαράζ τηλεφωνικών κλήσεων από το γραφείο του Υπουργού Νότη Μητάρκη, προκειμένου να ενοικιάσουν τα χωράφια του στο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου ώστε να επεκταθεί η ΒΙ.ΑΛ. καταγγέλλουν μέσα από επιστολή τους στον «π» οι κάτοικοι του Χαλκειούς.


Σε αυτή σημειώνουν ότι τις τελευταίες 10 ημέρες δέχονται οχλήσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην ενοικίαση των χωραφιών τους, με τους ίδιους να διαμηνύουν ότι δεν ενοικιάζουν, δεν πουλούν και δεν ξεπουλούν τη γη των προγόνων τους.

«Περιμένουμε ρεαλιστικές λύσεις»

Στην επιστολή τους, οι κάτοικοι σημειώνουν ότι παρότι εμπαίζονται συστηματικά τα τελευταία 6 χρόνια, περιμένουν ακόμα και τώρα «όλο το πολιτικό προσωπικό, υπουργός, δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με θάρρος και ρεαλισμό να προτείνουν λύσεις για ένα ζήτημα που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να επιλυθεί».

«Πρόθεση διάπραξης εγκλήματος»

Στο κείμενό τους, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για νομιμοποίηση της τραγικής κατάστασης στο Χαλκειός, η οποία είναι στα όρια της «πρόθεσης διάπραξης εγκλήματος», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συγγνώμη όλων δεν θα είναι δεκτή αν χαθεί ανθρώπινη ζωή ή θα καταστραφούν περιουσίες.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφουν 44 ιδιοκτήτες γης:

Τις τελευταίες δέκα ημέρες υπάρχει μία μεγάλη κινητικότητα, μπαράζ τηλεφωνικών κλήσεων, από το γραφείο του Υπουργού Νότη Μηταράκη, το οποίο ζητάει ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ. Η απάντηση μας είναι μία κύριε Υπουργέ, ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

Πάψτε επιτέλους να παραβιάζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, καταπατώντας τις γαίες μας, καταστρέφοντας τις περιουσίες μας και τις ζωές μας. Με τις τηλεφωνικές σας οχλήσεις παραβιάζονται τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (Νόμος 4624/2019 Νόμος 2472/1997), έχετε αναρτήσει άλλωστε την πρόθεση σας για ενοικίαση γης πέριξ της ΒΙΑΛ, αν κάποιος ενδιαφέρεται, ξέρει που να απευθυνθεί.

Έξι χρόνια τώρα οι κάτοικοι εμπαίζονται, τα Καμπόχωρα σηκώνουν όλο το βάρος του προσφυγικού –μεταναστευτικού. Καθημερινά εξελίσσονται απείρου κάλους επεισόδια, με μετανάστες που καταπατούν τις καλλιεργήσιμες γαίες μας, κλέβουν τα ζώα μας, τις περιουσίες μας, βάζουν φωτιές, απειλούν την προσωπική μας ακεραιότητα.

Εμείς ως «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» δεχόμαστε τη μοίρα μας και ελπίζουμε. Έστω και την ύστατη στιγμή περιμένουμε όλο το πολιτικό προσωπικό (ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ), να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με θάρρος και ρεαλισμό να προτείνουν λύσεις για ένα ζήτημα που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να επιλυθεί. Η ΒΙΑΛ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΔΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

Αυτό το γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, γι’ αυτό και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η κατάργησή της. Μέχρι και σήμερα διατυμπανίζετε ότι δεν θέλετε το συγκεκριμένο χώρο και ότι συμφωνείτε με την κοινή γνώμη ότι είναι εντελώς λάθος, μην αυτοαναιρεθείτε. Ο χώρος γύρω από τη ΒΙΑΛ είναι κατάφυτος και συνδέεται με τα νοτιόχωρα.

Εάν ξεκινήσει φωτιά από το χώρο της ΒΙΑΛ θα καεί όλο το νησί. Αυτή τη φορά η φλόγα θα ξεκινήσει από το νότο και θα σταματήσει στη θάλασσα. Οι πράξεις για μονιμοποίηση αυτής της τραγικής κατάστασης, αλλά και η ανοχή όλου του πολιτικού προσωπικού του νησιού σε αυτήν την ανοιχτή πληγή , είναι στα όρια της «πρόθεσης διάπραξης εγκλήματος».

Η συγνώμη όλων εκ των υστέρων δεν θα είναι δεκτή, όταν θα έχουν πεθάνει άνθρωποι, θα έχουν καταστραφεί περιουσίες και ο φυσικός πλούτος θα έχει εξαϋλωθεί δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία, θα υπάρχουν ξεκάθαρα ένοχοι, συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί. Ακολουθούν τα ονόματα και υπογραφές των ήδη ενημερωμένων ιδιοκτητών.

Η ενημέρωση συνεχίζεται, συσπειρωνόμαστε και σύντομα θα επανέλθουμε και με άλλους ιδιοκτήτες και ανακοινώσεις.

1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΔΗ ΑΝΝΑ

2. ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ

3. ΒΑΒΥΛΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

4. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

5. ΚΑΤΣΑΛΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

6. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ

7. ΒΑΒΥΛΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

8. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

9. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

10.ΜΙΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

11.ΚΟΙΛΙΑΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

12.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

13.ΣΥΡΙΩΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14.ΣΥΡΙΩΔΗ ΜΑΡΙΑ

15.ΓΙΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

16.ΦΥΡΡΙΠΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

17.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

18.ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΕΡΓΙΟΣ

19.ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

20.ΤΣΟΥΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

21.ΣΥΡΙΩΔΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

22.ΚΟΙΛΙΑΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

23.ΤΣΟΥΚΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

24.ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

25.ΜΑΣΟΥΡΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

26.ΒΑΒΥΛΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

27.ΒΑΒΥΛΟΥΣΑΚΗ ΑΝΝΑ

28.ΓΚΙΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

29.ΓΚΙΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

30.ΚΑΡΜΟΥΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

31.ΜΙΝΑΚΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

32.ΒΥΡΑ ΜΑΡΙΑ

33.ΛΟΪΖΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

34.ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΑ

35.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

36.ΖΩΑ ΚΟΚΩΝΑ

37.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΙΝΕΛΟΠΗ

38.ΖΩΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

39.ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

40.ΒΑΒΥΛΟΥΣΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

41.ΚΟΥΣΤΟΥΡΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

42.ΚΑΡΔΑΡΗ ΕΛΕΝΗ

43.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

44.ΧΙΑΒΙΑΡΑ-ΚΟΛΛΙΤΣΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

  Politischios.gr