8 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος, προσφυγικό - μεταναστευτικό: «Το παιχνίδι ήταν πουλημένο»



Ανακοίνωση από την "Πυξίδα"
Είναι κρίμα αλλά δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Τονίσαμε πολλές φορές πως «το παιχνίδι ήταν πουλημένο». Χορτάσαμε μήνες τώρα από την υποκριτική αγανάκτηση και την  «έντονη διαμαρτυρία» των αυτοδιοικητικών μας αρχόντων, που μεταφράζεται, απ΄ότι φαίνεται, σε κατανόηση και στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Και τώρα που για ακόμα μια φορά ο κ. Μηταράκης γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων οι αυτοδιοικητικοί μας άρχοντες  συσκέφτηκαν και αποφάσισαν να προβούν σε ενέργειες!!!!!!


Μη βιάζεστε!! Δε θέλουν ένα μήνα να βρουν αυτές τις ενέργειες; Ε το κλειστό κέντρο των 12.000 θα είναι έτοιμο πολύ νωρίτερα! Και τότε θα πουν «Ε! τι να; Κάνουμε! Εμείς δεν συμφωνούμε, το είπαμε»

Φτάνει πια!

Μια κυβέρνηση που εργαλειοποιεί ακόμα και τον κορονοιό για να υλοποιήσει την απόφασή της για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, θα έπρεπε να έχει απέναντί της  τη δυναμική αντίδραση των αυτοδιοικητικών αρχών και των άλλοτε λαλίστατων οικονομικών φορέων του τόπου.

Αντ’ αυτού σιγή!

Είπαμε από την αρχή. Δεν υπάρχει λύση για τίποτα χωρίς αποσυμφόρηση. Ούτε μείωση παραβατικότητας, ούτε βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων αλλά και των εργαζομένων στο ΚΥΤ ούτε πολύ περισσότερο δυνατότητα ιχνηλάτησης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κοροναϊού όταν θα εμφανιστούν σε ένα τόσο μεγάλο πληθυσμό που ζει σε αυτές τις συνθήκες!

Ακόμη και τώρα η λύση είναι μία:

 Μείωση του προσφυγικού πληθυσμού και εκκένωση του ελαιώνα!

Αυτά είναι βασική προϋπόθεση για την προστασία της τοπικής  κοινότητας  αλλά  και των ίδιων των προσφύγων, που μέσω των εργαζομένων στο ΚΥΤ και στην Υπηρεσία Ασύλου έρχονται και θα εξακολουθήσουν να έρχονται σε καθημερινή επαφή.

Όσο για τη δημιουργία της κλειστής δομής, ένα είναι σίγουρο. Όχι μόνο δε θα λύσει κανένα πρόβλημα αλλά  πολύ γρήγορα θα γίνουμε μάρτυρες  των προβλημάτων που θα δημιουργήσει.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»



ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ



Με Πυξίδα τον Πολίτη