9 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κω, για τις εξελίξεις σχετικά με τους τουρίστες από την Ολλανδία


Δελτίο Τύπου

Αγαπητοί συνδημότες,

Σε σχέση με τις αρνητικές εξελίξεις που έχουμε από την Ολλανδία, σας ενημερώνουμε ότι τόσο ο δήμαρχος Κω σε δια ζώσης συνάντηση στο υπουργείο τουρισμού με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κόνσολα όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, έχουν έλθει σε επαφή με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να διασωθεί η τόσο σημαντική για την Κω ολλανδική αγορά.
Η παρέμβαση που γίνεται από τη χώρα μας προς την ολλανδική κυβέρνηση έχει φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο (γραφείο πρωθυπουργού), ενώ έχουν κινητοποιηθεί το ελληνικό υπουργείο τουρισμού, η ελληνική πρεσβεία στην Ολλανδία, η ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα, το γραφείο του ΕΟΤ Ολλανδίας καθώς και όλοι οι μεγάλοι Ολλανδοί tour operators.

Είναι μια μάχη που γίνεται σε εθνικό επίπεδο και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην κατεύθυνση, νησιά που έχουν καλό επιδημιολογικό προφίλ, να εξαιρεθούν από τον αποκλεισμό. Πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση, αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, να είναι και η Κως μέσα στους προορισμούς όπου οι Ολλανδοί θα συνεχίσουν να πετάνε.



Το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου της Κω