2 Σεπτεμβρίου 2020

Ερντογάν: Ο,τι κι αν κάνουν, δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο


Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Νέες δηλώσεις έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ελλάδας. Την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα.


O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Η Τουρκία ως εκπρόσωπος των κοινών επιθυμιών της ανθρωπότητας φέρνει σε κάθε διεθνή σκηνή το αίτημα για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η επιδίωξη των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. Είναι άδικο για την Τουρκία να μη λαμβάνεται υπόψη το τεράστιο μέγεθός της των 780 χιλιομέτρων και να φυλακίζεται στις ακτές της εξαιτίας ενός νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η προσπάθεια να αποκτήσεις τον πλούτο της Μεσογείου με κάθε τρόπο, το οποίο είναι δικαίωμα της κάθε χώρας στην περιοχή, είναι ένα παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας. Κουραστήκαμε από αυτό το σκοτεινό παιχνίδι. Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτή την αφύπνιση της δικαιοσύνης. Άρχισαν να το σκάνε πια με τρόπο κωμικό. Ακόμη και μια μη φιλανθρωπική αυτοδιοίκηση της Τουρκίας ως περιφερειακή και προσπαθώντας να ρίξει δόλωμα μπροστά σε μια παγκόσμια δύναμη, τώρα άρχισε να φεύγει αστεία.

Το να ρίχνεις μπροστά ένα κράτος, που ούτε τον εαυτό του μπορεί να βοηθήσει, απέναντι σε μία χώρα με περιφερειακή και παγκόσμια ισχύ, όπως η Τουρκία και να προσπαθείς να την κάνεις δόλωμα γίνεται όλο και πιο αστείο. Δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτήν την άνοδο. Δεν γνωρίζουμε καμία δύναμη που θα απομακρύνει ένα έθνος από το δρόμο του, ο οποίος ξεκινά με τον τουρκικό εθνικό ύμνο, που λέει “μην φοβάστε”, και τελειώνει με “είναι δικαίωμα του έθνους μου να λατρεύει την ανεξαρτησία”».

Πηγή: ethnos.gr