7 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων της ΛΑΣ Β. Αιγαίου για τη συνεργασία Μουτζούρη – Χριστόφα


«Για την συνεργασία του συνδυασμού του Περιφερειάρχη Κ.Μουτζούρη με το συνδυασμό που στήριξε το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Π. Χριστόφα»

Δεν μας εξέπληξε η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη με το συνδυασμό που στήριξε το ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Π. Χριστόφα.
Αυτοί οι δυο συνδυασμοί όπως επίσης και οι άλλοι δυο, αυτός που στήριξε επίσημα η ΝΔ και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν ούτε έχουν ουσιαστικές διαφορές στο κρίσιμο ζήτημα που αφορά τον ρόλο και την κατεύθυνση της πολιτικής της περιφερειακή αρχής. Κοινός οδηγό τους είναι οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ με πρώτη προτεραιότητα τη διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι νησιώτες του Β. Αιγαίου δεν πρέπει να περιμένουν ότι κάτι ουσιαστικό και προς όφελος τους θα προκύψει από αυτές τις συνεργασίες, που γίνονται ή θα γίνουν, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επιτροπές.

Αυτή την περίοδο που τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται, οπού οι απειλές στο Αιγαίο κλιμακώνονται από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας με την ενθάρρυνση των συμμάχων της ελληνικής αστικής τάξης των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ, οπου υλοποιείται ο αντιδραστικός σχεδιασμός για μετατροπή των νησιών σε μόνιμες φυλακές προσφύγων και μεταναστών αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να δυναμώσει οργάνωση και η πάλη των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων για να:

-Προστατευθούν τα δικαιώματα και για να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών.

-Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για τους ανέργους, για όλες τις οικογένειες που δοκιμάζονται και απειλούνται με πλειστηριασμούς.

-Να αποτρέψουν τον επικίνδυνο σχεδιασμό που οδηγεί στη συνδιαχείρηση -συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, που προωθούν ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους εταιρειών και να ενισχύσουν την θέσης τους στην περιοχή.

-Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των κατοίκων των νησιών από την εξάπλωση του κορονοϊού, των μαθητών και εκπαιδευτικών, των εργαζομένων.

-Να κλείσουν όλα τα hot spot, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

-Να γίνουν τα αναγκαία έργα και υποδομές για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των νησιωτών.

-Να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά

Εμείς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας, μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο και τις επιτροπές του, να αναδεικνύουμε τις λαϊκές διεκδικήσεις και να μαχόμαστε για την ικανοποίησή τους.