2 Σεπτεμβρίου 2020

Την ίδια ώρα που ο Τούρκος βρυχάται, η κυβέρνηση ψάχνει που θα φυτέψει την μουσουλμανική πόλη!!!


Μία εβδομάδα πίσω η προκήρυξη της Ύπατης Αρμοστείας, μήπως και δοθεί το φιλί της ζωής στον Μηταράκη!

Ώρες μόλις μετά από την αποκάλυψη του εγγράφου της Παγχιακής για την παράνομη επέκταση της ΒΙΑΛ οι εξελίξεις είναι καταλυτικές :

* Η Ύπατη Αρμοστεία προκηρύσσει ξανά την παράνομη επέκταση της ΒΙΑΛ μεταθέτοντάς την 7 μέρες μετά, πριν ακόμα λήξει η προηγούμενη προκήρυξη με καταληκτική ημερομηνία 31-8-2020 και ώρα 23.59 !!

* Ο πρόεδρος του Χαλκειούς ζητάει σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων χωρίς αναφορά για το πως προέκυψε η de facto επέκταση της ΒΙΑΛ, αφού είχαν προηγηθεί στοχευμένες δημοσιογραφικές διαρροές.

* Ο κ. Μηταράκης ζητάει άλλο ένα προσχηματικό διάλογο ώστε να ελιχθεί και να ρίξει το φταίξιμο στο πολιτικό αδιέξοδο που βιώνει αυτός και ο κυβερνητικός σχεδιασμός του μεταναστευτικού, στις τοπικές κοινωνίες των νησιών.

Είναι γεγονός ότι κάποτε τα ψέματα τελειώνουν, αποκαλύπτονται και παίρνουν πλέον καταιγιστική μορφή. Ο σχεδιασμός της επέκτασης, όπως άλλωστε εμφανίζεται και από την ημερομηνία της προκήρυξης της Ύπατης Αρμοστείας στις 12-8-2020, είχε προαποφασιστεί από έναν ξένο υπερεθνικό οργανισμό, με τον κ. Μηταράκη και τον κ. Κάρμαντζη να παίζουν διακοσμητικό ρόλο ή καλύτερα τον ρόλο του παρόντος - απόντος!

Ερωτηματικά προκαλούνται και για την αφωνία της Περιφέρειας στις πρόσφατες εξελίξεις.

Μπροστά σε ειλημμένες αποφάσεις ο προσχηματικός διάλογος είναι περιττός. Πόσο μάλλον όταν ο μεσάζοντας που τον προκαλεί αντί να εγκαλέσει πρώτιστα τον κ. Μηταράκη για την μέχρι τώρα διόγκωση της ΒΙΑΛ, αλλά και την "υπογείως" επέκτασή της, ταυτίζεται και συμφωνεί μαζί του!

Θύτης και θύμα αντάμα και παρέα, αλλά ρίχνοντας το φταίξιμο και περιμένοντας την λύση από τους άλλους!

Κανένα φιλί της ζωής από την Ύπατη Αρμοστεία δεν μπορεί να σώσει τον κ. Μηταράκη, ο οποίος επιμένει στην κατασκευή γιγαντιαίων κέντρων που δεν χρειάζονται, αφού οι ροές είναι μηδενικές εδώ και σχεδόν 6 μήνες .

Ο ρόλος και των δύο γνωστός και καταγεγραμμένος στην συνείδηση όλων των νησιωτών.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ