1 Σεπτεμβρίου 2020

Απροστάτευτα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου απέναντι στον κορωνοϊό


Οξεία κριτική στην περιφερειακή αρχή αλλά και στην κυβέρνηση για επικοινωνιακά μέτρων τα οποία κάθε άλλο παρά θωρακίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου απέναντι στην πανδημία του covid-19, άσκησε μέσα από δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαΐα Κυρίτση.


Η ίδια καταλόγισε στην περιφερειακή αρχή επικοινωνιακού τύπου μέτρων, λέγοντας ότι προέχει η στελέχωση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό προκειμένου τα νοσοκομεία και τα ιατρεία να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Η Αγλαϊα Κυρίτση χαρακτήρισε ανύπαρκτη την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στη Χίο, προσθέτοντας ότι λείπουν σημαντικές ειδικότητες ενώ αναφέρθηκε στα κίνητρα προσέλκυσης ιατρών στο βόρειο Αιγαίο λέγοντας ότι λύση αποτελούν οι μόνιμες προσλήψεις.

Τέλος αναφέρθηκε και στα ζητήματα λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να μην κρατούνται πρακτικά ενώ έκανε λόγο για σαφή υποβάθμιση ενός κατ εξοχήν πολιτικού οργάνου, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό σημαντικά ζητήματα όπως αυτά της υγείας να συζητούνται 9α στην ημερήσια διάταξη.