8 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μισέλ: Ερχεται στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου


Οι θέσεις της Ελλάδας για τη διαφαινόμενη πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ ανακοίνωσε ότι ο κύριος Μισέλ θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου
. Στη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο ανδρών  συζητήθηκε η τεταμένη κατάσταση στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές.

Ο κ. Μισέλ επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών αν διευκρινίστηκε από την πλευρά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τι εννοεί με την πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι έγιναν κάποιες πρώτες συζητήσεις και «περιμένουμε να δούμε το αναλυτικό πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας», ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αυτό που είναι ξεκάθαρο και αυτονόητο από ελληνικής πλευράς είναι η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της Τουρκίας»