31 Αυγούστου 2020

Αποκάλυψη : Η επέκταση της ΒΙΑΛ ξεκίνησε. Προκήρυξη της Yπατης Αρμοστείας επεκτείνει παράνομα την ΒΙΑΛ.



"Προβλέπεται η τοποθέτηση 6 προκατασκευασμένων οικίσκων (8.00μΧ3.00μ περίπου) και 3 προκατασκευασμένων οικίσκων υγιεινής,(1.50μ*1.50μ) σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη(Σχέδιο Α2).Ο χώρος που θα εκτελεστούν οι εργασίες είναι στην είσοδο του Κ.Υ.Τ..." https://www.unhcr.org/gr-tenders/entry/17507/

Με αυτήν την εισαγωγή η Ύπατη Αρμοστεία προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατασκευή χώρου υγείας σε οικόπεδο ιδιώτη εκτός των υφιστάμενων ορίων της ΒΙΑΛ.
Το ότι δεν έχει καμία άδεια και χρησιμοποιεί την Χίο ως προτεκτοράτο, μικρή σημασία έχει για τους κυβερνώντες.


Τα εγκαίνια του κέντρου υγείας στην Μόρια (με ξενάγηση από την Ολλανδή Πρέσβη προς τον Έλληνα Υπουργό !!) έγιναν με συνοδεία των ΜΑΤ και εκτεταμένα επεισόδια γιατί οι κάτοικοι δεν άντεξαν την συνεχιζόμενη κοροϊδία του κ. Μηταράκη, που από την μία λέει ότι κλείνει τα κέντρα μεταναστών ενώ στην πραγματικότητα τα επεκτείνει.

Στην Χίο πριν από την προκήρυξη της Ύπατης Αρμοστείας είχαν προηγηθεί οι φιέστες στο Δημαρχείο Χίου με την επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας και οι υποτακτικές αλλεπάλληλες ευχαριστίες των κκ Μηταράκη και Κάρμαντζη για την δωρεά των 2 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος από τις πολλές υποκλίσεις δεν μπόρεσε να ψελλίσει ούτε μια λέξη για την αποσυμφόρηση του νησιού.Υπάρχει σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο επέκτασης των Κέντρων Μεταναστών στα ακριτικά νησιά ,την ίδια στιγμή που ο κ. Μηταράκης ο υπουργός των ΜΑΤ, με δημιουργική στατιστική θριαμβολογεί για την μείωση των ροών κατά 95% και ομιλεί για δήθεν αποσυμφόρηση!!

(Του θυμίζουμε ότι από την στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, ο πληθυσμός της ΒΙΑΛ είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος.Για 6 και πλέον μήνες δεν υπάρχουν ροές ,αλλά η κατάσταση στο νησί και την ΒΙΑΛ παραμένει ασφυκτική εν μέσω πανδημίας με ότι αυτό σημαίνει για τον κορεσμό των υγειονομικών μονάδων).

Η αντίφαση αυτή δεν φαίνεται να προβληματίζει την πολιτική ηγεσία, την στιγμή μάλιστα που η τουρκική επιθετικότητα έχει πάρει χαρακτηριστικά πολεμικής σύγκρουσης. Τίθενται άμεσα τα ερωτήματα :

* Ποιος είναι ο πραγματικός σχεδιασμός και το μέλλον των νησιών;

*Γιατί τόση εμμονή για την δημιουργία μουσουλμανικών πόλεων στα νησιά; (απροκάλυπτα η γείτονα χώρα αναφέρεται στην μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη σανΤουρκική).

*Πως δημοπρατεί η Ύπατη Αρμοστεία, για άλλη μια φορά, χωρίς απολύτως καμία δικαιοδοσία και αδειοδότηση;

*Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. αποδέχεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να γίνονται έκνομες ενέργειες από έναν διεθνή οργανισμό και τελικά να έχει τον πλήρη έλεγχο στην άσκηση της μεταναστευτικής πολιτικής;

*Ο ρόλος της Δημοτικής αρχής είναι μόνο διακοσμητικός;

*Οι "εξαπατημένοι" του κ. Μηταράκη έχουν αντιληφθεί για ποιόν πραγματικά ρόλο χρησιμοποιήθηκαν;

Γιά άλλη μιά φορά με πρόσχημα το υγειονομικό κατεπείγον, αποκαλύπτεται ότι ο πραγματικός σχεδιασμός είναι η παγίωση και επέκταση των ήδη υπαρχουσών δομών και οι όποιες εξαγγελίες για κλείσιμο τους, πώληση ελπίδας στους ευκολόπιστους .
Γιά άλλη μιά φορά η κοινωνία της Χίου, έρχεται αντιμέτωπη με προαποφασισμένα γεγονότα που δεσμεύουν το νησί.
Έχει αποδειχθεί όμως ότι με σύμπνοια και ωριμότητα έχει καταφέρει να τα αποτρέψει.]
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ.