31 Αυγούστου 2020

Παραλήρημα Ερντογάν: Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους


Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν δείχνει να προσπαθεί για αποκλιμάκωση της κατάστασης, ούτε στο ελάχιστο.

Αυτήν την φορά ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά Ελλάδας και Γαλλίας αναφέροντάς ως «μη ικανούς τους διοικητές» των δύο χωρών και αναρωτιέται αν «οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία».


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν είπε πως «δέχεται ο ελληνικός λαός τι θα του συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;» και συνέχισε «γνωρίζει ο Γάλλος ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;».

«Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους. Η κατανόησή μας εκφράζει την επιβίωση και την επιβίωση όλων στη γη της πατρίδας, ανεξάρτητα από την πεποίθηση, την καταγωγή ή τη νομιμότητα» εξήγησε σε άλλο σημείο.

Ακόμα, πρόσθεσε πως «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».