27 Αυγούστου 2020

Πιο επιθετικός από ποτέ ο Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για όλα!-Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μεσόγειο και Αιγαίο


Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι «η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται»
Όλο και πιο επιθετική κάνει τη ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ, έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι «η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται».


Παράλληλα, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει και τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα σε πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό επίπεδο». «Όλοι θα δουν ότι η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που μπορείτε να τη δοκιμάζετε πλέον», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε τα εξής: «Η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία».

Πηγή: ethnos.gr