1 Απριλίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΟΔΡΑ!



Κάθε απόγευμα η πλειοψηφία των Ελλήνων περιμένει από εσάς ενημέρωση σχετικά με την κρίση που έχει βάλει σε καραντίνα όλους τους πολίτες αλλά και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Παρακολουθώ με προσοχή κάθε φορά όσα μας εξηγείτε καθώς και τις απαντήσεις σας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Κύριε καθηγητά, με λύπη διαπιστώνω σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης το οποίο χθες έγινε αντιληπτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά.


Συγκεκριμένα μετά τον αριθμητικό απολογισμό σχετικά με τους θανόντες και τα κρούσματα, αναφερθήκατε στο περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και αφορούσε ετοιμόγεννη αλλοδαπή γυναίκα που διαμένει στην δομή μεταναστών της Ριτσώνα και η οποία βρέθηκε να νοσεί ασυμπτωματικά από το νέο κορωνοϊό.

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπατε ότι είναι μόνο ΕΝΑ το κρούσμα ο δε σύντροφος της γυναίκας τον οποίο χαρακτηρίσατε αυξημένης επικινδυνότητα, αφού υποβλήθηκε στο τεστ, ΔΕΝ βρέθηκε θετικός .

Σήμερα το πρωί σε ρεπορτάζ του Σκάι ο υπεύθυνος γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε θετικός πριν ακόμα εξεταστεί η σύντροφός του ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι νοσεί και η ίδια.

Αυτό σημαίνει είτε ότι δεν γνωρίζατε είτε ότι δεν είπατε όλη την αλήθεια.

Δεδομένου ότι τα ερωτήματα που υποβάλλονται από τους δημοσιογράφους είναι εν πολλοίς τα ίδια θα ήθελα να ρωτήσω και ελπίζω το απόγευμα να έχω απαντήσεις:

1.Έχουν καταγραφεί άλλα κρούσματα στις δομές των μεταναστών;
2. Αν ναι, τι μέτρα έχουν ληφθεί για να μην επεκταθεί η διάδοση του ιού στον υπόλοιπο πληθυσμό;
3.Πού βρίσκεται τώρα ο άνθρωπος αυτός με την αυξημένη ,όπως την χαρακτηρίσατε, επικινδυνότητα; Γνωρίζουμε τις επαφές του και τις επαφές της συντρόφου του;
4.Η γυναίκα που γέννησε, σύμφωνα με τον γιατρό του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, σήμερα θα πάρει εξιτήριο. Τι μέτρα έχετε πάρει για την απομόνωσή της;

Κύριε Τσιόδρα, απευθύνομαι στον επιστήμονα, τον πιστό και τον ευαίσθητο άνθρωπο και όχι στο πολιτικό προσωπικό της χώρα…

Χθες, κύριε Καθηγητά, επαναλάβατε για πολλοστή φορά ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε.

Για να μην χαλαρώσουμε χρειάζεται να γνωρίζουμε την αλήθεια.

Εύχομαι σήμερα να κάνετε την εξαίρεση και πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση που θέλει να λέμε ψέματα, να πείτε αλήθειες…


Νικολέτα Διαμαντάκου
Μέλος του πολιτικού συμβουλίου της κοινωνίας αξιών