22 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ (TÜRSAB) ΣΜΥΡΝΗΣ


Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Tolga Gencer και τον Αντιπρόεδρο Kıvanç Meriç της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (TÜRSAB) Σμύρνης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για κοινές πρωτοβουλίες με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού.
Στόχος μας η περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την περιοχή των παραλίων προς τα μεγαλύτερα (Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως, Ρόδος), αλλά και τα μικρότερα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Καστελόριζο, Λέρος, Σύμη, Πάτμος, Λειψοί κλπ).

Παράλληλα αναφερθήκαμε στην κοινή συνεργασία της TÜRSAB με τo Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (HATTA) με στόχο το από κοινού άνοιγμα στις ανερχόμενες διεθνείς τουριστικές αγορές.
Έναν στόχο που θέσαμε το Νοέμβριο του 2017 και πέρυσι έγιναν τα πρώτα, μικρά βήματα.
Για τη νέα τουριστική περίοδο που ξεκινά σε 3 εβδομάδες με τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα (τριήμερο 9-11 Μαρτίου) βάζουμε όλοι μαζί, τα Επιμελητήρια των Νησιών, η TÜRSAB και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη το στόχο ψηλά.
Κλείνοντας εξέφρασα την ικανοποίηση μας για την προσεχή συνάντηση αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Χίου με τη Διοίκηση της TÜRSAB στη Σμύρνη.
Αποτελεί πεποίθησή μας ότι μέσα από τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού οι λαοί έρχονται πιο κοντά.
Ανακαλύπτουν ότι τους συνδέουν πολλά και ότι μέσα από την ειρηνική συνεργασία διασφαλίζονται αμοιβαία οφέλη.