22 Μαΐου 2018

Τους «έφτιαχνε» με διαβατήρια… Αστυνομικός!


Προκαλεί αμηχανία και προβληματισμό η είδηση πως σε κύκλωμα που προμήθευε πλαστά έγγραφα σε μετανάστες, συμμετείχε και Αρχιφύλακας που υπηρετεί στη Μυτιλήνη!
Δεν είναι η πρώτη φορά που εξαρθρώνεται ένα κύκλωμα που προμήθευε με πλαστά έγγραφα μετανάστες από τη Μυτιλήνη. Ωστόσο η αποκάλυψη, από την ίδια την Αστυνομία, ότι στο τελευταίο που κατάφερε να πιάσει, συμμετείχε και Αρχιφύλακας που υπηρετούσε στη Μυτιλήνη, εντείνει ακόμα περισσότερο τους προβληματισμούς που επικρατούν γύρω από την διαχείριση του μεταναστευτικού.
Ενισχύοντας και μία αίσθηση που επικρατεί, πως είναι τρύπια η διαδικασία ταυτοποίησης των χιλιάδων ανθρώπων που επιθυμούν να εισέλθουν στα ευρωπαϊκά σύνορα, μέσω (και) της Λέσβου.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Καμερούν και ενός υπηρετούντα στη Μυτιλήνη Αρχιφύλακα, για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών, άνοιξε μία ακόμη υπόθεση που αφορά στην διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο Αρχιφύλακας

Την υπόθεση χειρίστηκε με επιτυχία η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί συμμετείχαν σε κύκλωμα που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της αναχώρησης τους από τη Λέσβο. Ενώ ο κατηγορούμενος αστυνομικός, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος, διευκόλυνε την αναχώρηση των μεταναστών, έναντι φυσικά αδρής χρηματικής αμοιβής. Ο Αστυνομικός, που οι πληροφορίες θέλουν να μην είναι Μυτιληνιός,  σύμφωνα με τις πληροφορίες για το προφίλ του, είχε επιμελώς κρυμμένη την παράνομη δράση του, που διευκολύνθηκε φυσικά από την άμεση επαφή του με πρόσφυγες και μετανάστες, ειδικά στο χοτ σποτ της Μόριας. Χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο το πώς μπήκε στη διαδικασία να εμπλακεί σε μία τέτοια δραστηριότητα, ο Αρχιφύλακας επιβεβαιώνεται πως είχε βάρδιες και σε χώρους που φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες για να ευνοηθεί η «συνεργασία» -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- με τους δύο Καμερουνέζους συνεργούς του.  Με την είδηση της σύλληψής του, να προκαλεί όπως ήταν φυσικό αμηχανία χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στους συναδέλφους του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του αστυνομικού κινείται ήδη η διοικητική διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

ΕΜΠΡΌΣ