18 Μαΐου 2018

«Ιδρύεται Λιμενικός Σταθμός στο Αγαθονήσι»


Θετική ήταν η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλή, στην πρόταση που είχε καταθέσει με Ερώτησή του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Αγαθονήσι.

Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι  οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο έλεγχος των χωρικών υδάτων και η προστασία της αλιείας, αλλά και η θαλάσσια συγκοινωνία με την οποία συνδέεται το νησί, αποτελούν παράγοντες που επιβάλλουν την ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Αγαθονήσι.


Είχε τονίσει, επίσης, ότι από μια τέτοια κίνηση θα υπήρχε εξοικονόμηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού, μέχρι σήμερα, έχει επιλεγεί η στελέχωση του Λιμενικού Φυλακίου να γίνεται με αποσπάσεις προσωπικού από άλλα νησιά και περιοχές της χώρας σε μηνιαία βάση, κάτι που σημαίνει επιπλέον κόστος.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρει ότι θα προωθηθεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος με θέμα «Τροποποίηση του π.δ.81/2014   –   Αναδιάρθρωση   Περιφερειακών   Διοικήσεων   Λιμενικού   Σώματος   –   Ελληνικής   Ακτοφυλακής   (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών (Α’ 125)», στο οποίο προβλέπεται, μεταξύ των άλλων, η ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στη νήσο Αγαθονήσι. Πηγή:www.dimokratiki.gr