23 Μαΐου 2018

Απάντηση Χ, Αθανασίου στο Κίνημα Αλλαγής σχετικά με την τροπολογία για το ΦΠΑ


ΔΗΛΩΣΗ
Χαράλαμπος Αθανασίου
Βουλευτής Ν. Λέσβου

Η νεοσύστατη νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ Λέσβου, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία, ισχυρίζεται ότι η τροπολογία της Ν.Δ για την αναστολή, κατά ένα έτος  ακόμη, της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, έπρεπε να συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αντιλαμβάνομαι ότι έπρεπε να προβεί σε μια πρώτη ηχηρή παρουσία. Θα έπρεπε όμως, πριν εκδόσει την ανακοίνωση, να ενημερωθεί ότι οι εκθέσεις του Γ.Λ.Κ. είναι απαραίτητες μόνο για τα νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμων και ενδεχομένως (αλλά όχι απαραιτήτως) και για τις Υπουργικές τροπολογίες. Ποτέ, όμως, για τις Βουλευτικές Τροπολογίες, όπως η προκείμενη, εκτός και αν το ζητήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί (σχετικά τα άρθρα 88 παρ.4 και 5 του Συντάγματος του Κανονισμού της Βουλής και 73 παρ.3 και 75 παρ.1,2 και 3 του Συντάγματος).
Αυτά προς ενημέρωση. Συνεπώς:1) Η Ν.Δ και εγώ προσωπικά, ούτε κάνουμε «κινήσεις μικροπολιτικής», ούτε προβαίνουμε σε «τερτίπια», όπως άκομψα αναφέρεται στην ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ, η οποία, ομολογουμένως, απαρτίζεται από ικανά και σοβαρά άτομα, γι΄αυτό και η έκπληξή μου για το ύφος της ανακοίνωσης. 2) και βέβαια θα στηρίξουμε την πρόταση νόμου του ΚΙΝ.ΑΛ για το ίδιο θέμα.