16 Μαΐου 2018

Αναγκαίο το Πρόγραμμα Αγροτικής εστίας για την τόνωση του τουρισμού στη Χίο


Την επίσπευση της ανακοίνωσης του Προγράμματος Αγροτικής Εστίας για το 2018 για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου που μαστίζονται από το μεταναστευτικό,  ζητά με επιστολή του από τον διοικητή του ΟΓΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης. Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την επέκταση των ημερών παραμονής από 5 σε 10, την εξασφάλιση εκπτώσεων στα εισιτήρια μεταφοράς  των δικαιούχων καθώς και την επιδότηση με 5€ το άτομο του κόστους διατροφής.

Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων:« Η εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ/ΟΠΕΚΑ την τουριστική περίοδο 2017 αποτέλεσε σημαντική ανάσα για τα καταλύματα της Χίου σε μια περίοδο μάλιστα που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.

Η αντίστοιχη και βελτιωμένη εφαρμογή του και για το 2018 αποτελεί όρο επιβίωσης για το σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, μέσα Μαΐου, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση- ανακοίνωση για την εφαρμογή των προγραμμάτων», καταλήγει η επιστολή του κ. Κάρμαντζη.