21 Μαΐου 2018

Δύο χρόνια πριν ο Μπουτάρης έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς θέλει ξύλο!


Μεταφέρουμε ρεπορτάζ από τον Φεβρουάριο του 2016: Κριτική στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο άσκησε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Αφορμή στάθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 14 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλα χριστιανικά σωματεία με θέμα: «Μένουμε Χριστιανοί, μένουμε Έλληνες».Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου, Ελεάννα Ιωαννίδου ζήτησε από το Σώμα να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης, ωστόσο ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αρνητικός, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έριχνε «λάδι στη φωτιά, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν είναι ήρεμα».

«Έχουμε ένα μητροπολίτη λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις;», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η εισήγηση για έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο έγινε τελικά δεκτή κατά πλειοψηφία. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι λόγοι μίσους και η στοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων δεν συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους κατοίκους και στη δημιουργική αντιμετώπιση του ζητήματος».

«Με το σκεπτικό αυτό, καλούμε τους πνευματικούς και θρησκευτικούς φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος κατανόησης και ανθρωπισμού», συμπληρώνεται.
pentapostagma