22 Αυγούστου 2016

Εντοπισμός προσφύγων στη Χίο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στον Πειραιά

Στον εντοπισμό είκοσι έξι (26) προσφύγων και τη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πρόσφυγες εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του χώρου του φορτίου επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμένα Πειραιά, παραβιάζοντας την απαγόρευση απομάκρυνσής τους από τη ν. Χίο.

Από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου, μεταφέρθηκαν στο λιμενικό κατάστημα. Όπως προέκυψε από την προανάκριση και αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει στη Λιμενική Αρχή Χίου το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με παράνομη διακίνηση μεταναστών, αναγνωρίστηκε από τους ανωτέρω, ένας 43χρονος αλλοδαπός ως το άτομο που τους μετέφερε στο σημείο που βρισκόταν το επικαθήμενο και τους βοήθησε να κρυφτούν σε αυτό.
Ο 43χρονος, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο ως άνω πλοίο, εντοπίστηκε και συνελήφθη με τον κατάπλου του στο λιμένα Πειραιά από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων πενήντα ευρώ (€4.250).
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.