17 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση - Kάλεσμα για την κινητοποίηση της Κυριακής

 
 

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α



Προς  όλο το λαό της Σάμου


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, αγρότες,
Γυναίκες, νέοι και νέες,

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά υποβαθμίζεται κατακόρυφα με την εγκατάλειψη της γραμμής από το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και την δρομολόγηση στην γραμμή, από την Κυριακή, του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ενός πλοίου 37 ετών και με την μισή ταχύτητα του ΜΥΚΟΝΟΣ).

Η απόφαση αυτή καταδικάζει τον λαό των νησιών μας στην εγκατάλειψη και την απομόνωση προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των εφοπλιστών.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι φοιτητές, όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας, έχουμε δύο επιλογές ή θα σηκώσουμε τα χέρια και θ’ αρχίσουμε τις προσευχές στο θεό ή στον εφοπλιστή για να λύσει το πρόβλημα ή θα επιλέξουμε συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική που υπερασπίζεται τα κέρδη των εφοπλιστών. Με την πολιτική που μας οδηγεί στην εγκατάλειψη και στην απομόνωση, στην φτώχεια και στην ανεργία.

Καλούμε όλο το λαό της Σάμου να δώσει αγωνιστικό παρόν την Κυριακή 18/12/11 και ώρα 4.30΄ το απόγευμα στο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ από το λιμάνι του Βαθιού.

Καλούμε όλους τους επιβάτες να μην βγάλει κανείς εισιτήριο για την Κυριακή.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού να πάρουν ανάλογες αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στη αγωνιστική κινητοποίηση για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα. Σύγχρονα  και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά (2 πλοία), με Βόρεια Ελλάδα και με τα Νησιά. Μείωση 50% των εισιτηρίων και κατάργηση των φόρων στα αεροδρόμια και λιμάνια.

Κατάργηση του Ν.2932/2001.

Όχι στην άρση του Καμποτάζ. Ναυτεργάτες με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Διεκδικούμε άλλη πολιτική ανάπτυξης του τόπου με συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας, με την δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: ΣΑΜΟΥ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ – ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ