13 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα για την νέα σχολική χρονιά


Η Βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Μίκα Ιατρίδη εξέδωσε σήμερα το ακόλουθο μήνυμα προς τους Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και τις Μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Δωδεκανήσου, ενόψει της ενάρξεως της νέας Σχολικής Χρονιάς 2010 - 2011:

Αγαπητά μου παιδιά,

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά που κρύβει ένα υπέροχο κόσμο γνώσης πού σας καλεί να ανακαλύψετε. Κρύβει ευκαιρίες, πού σας καλεί να εκμεταλλευτείτε. Κρύβει όμως και δυσκολίες, πού σας καλεί να αντιμετωπίσετε.

Στόχος όλων μας εκπαιδευτικών, γονέων και πολιτών είναι η διαμόρφωση ενός ευχάριστου και δημιουργικού μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα διαμορφωθείτε ως ενεργοί και δημοκρατικοί πολίτες του μέλλοντος.

Αγαπητοί μου Εκπαιδευτικοί,

Τα παιδιά μας, καταβάλλουν καθημερινά μια μεγάλη και κοπιώδη προσπάθεια που απαιτεί υπομονή και δύναμη, προκειμένου να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, αλλά και τις προσδοκίες των γονιών τους.

Θα στηρίξω με κάθε δυνατό τρόπο, το έργο σας. Θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε προκειμένου να συμβάλλω στην προώθηση των όποιων ριζικών αλλαγών έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Παρά τις ελλείψεις που παρατηρούνται, τις αστοχίες της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, τις σημαντικές μειώσεις των αποδοχών σας, η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς αποτελεί την εκκίνηση μιας νέας δημιουργικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας.

Οι καιροί πού έρχονται μας χρειάζονται όλους. Κάντε το σχολείο σας εργαστήρι ελπίδας, χαράς και αλληλεγγύης για όλη την κοινωνία πού ζούμε. Χρειαζόμαστε τον καλύτερο εαυτό σας. Από μας έχετε τις καλύτερες ευχές και όλη μας τη συμπαράσταση στον νέο σας αγώνα.

Εκφράζω τις ολόθερμες ευχές μου στις μαθήτριες και τους μαθητές της Δωδεκανήσου για πρόοδο και προκοπή, για υψηλές επιδόσεις και μεγάλες διακρίσεις.

Στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς εύχομαι δύναμη και κουράγιο στη δύσκολη αλλά και εξαιρετικά σημαντική αποστολή τους.

Καλή σχολική χρονιά.