10 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Την πρώτη του επίσκεψη έκανε σήμερα το μεσημέρι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο υπουργείο της Δραπετσώνας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Αλιείας & Νήσων Γιάννη Διαμαντίδη, με το Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και Ναυτιλίας Θανάση Χριστόπουλο ο οποίος τον ενημέρωσε για τα θέματα του υπουργείου και άτυπη με τους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Ερωτηθείς ο υπουργός για τις αρμοδιότητες του, δήλωσε ότι το Λιμενικό Σώμα παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ διευκρίνισε πως όσο χρονικό διάστημα υποστηρίζεται η ναυτιλία από το λιμενικό ,το αρχηγείο που θα συσταθεί θα τους διαθέτει τα στελέχη τους.

Μεταξύ άλλων μας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ το λάβαρο του Λιμενικού να μπει μαζί με τ’ άλλα λάβαρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο μεταξύ υπέγραψε τις συμβάσεις για τους καθηγητές ώστε να λειτουργήσουν οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και τα ΚΕΣΕΝ.

Κατά την επισκεψή του, μας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελληνική ναυτιλία να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης ο Γ.Διαμαντίδης δήλωσε ότι περιμένει τις επόμενες μέρες το διάταγμα από τον πρωθυπουργό ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του, έδειξε δε αποφασισμένος να εργαστεί σκληρά για να πετύχει στο έργο του στο νέο υπουργείο.

Οι δύο υπουργοί υποσχέθηκαν πολύ καλύτερη και σωστότερη ενημέρωση προς τους διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης όλα τα ζητήματα που αφορούν την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα και το λιμενικό σώμα.

Από την συνάντηση των υπουργών στην Ακτή Βασιλειάδη με τους δημοσιογράφους φάνηκε ότι οι δύο υπουργοί ξεκινάνε με θετικό πνεύμα και καλή μεταξύ τους συνεργασία.

Δήμητρα Βλάχου