16 Φεβρουαρίου 2010

και συστάσεις στο ΣΧΟΠ Λήμνου


Το ρόλο «γεφυροποιού» στις τεταμένες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ΣΧΟΠ της Λήμνου και των Μηχανικών του νησιού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, με στόχο να ξεκινήσει μια καλή συνεργασία με τους μελετητές για την εύρυθμη λειτουργία του ΣΧΟΠ.
Μετά και την τελευταία συνάντηση στη Μύρινα του κ. Σηφουνάκη και του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, με τα μέλη του ΣΧΟΠ και τους Μηχανικούς της Λήμνου, ο κ. Χαλκιώτης με επιστολή του στο ΣΧΟΠ Λήμνου επισημαίνει τους τρόπους ώστε να υπάρξει μια εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία.


Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά από διαμαρτυρίες και καταγγελίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, παρακαλούμε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη και την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με τους μελετητές.»
Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να τηρούνται οι διατάξεις που αφορούν στους παραδοσιακούς οικισμούς και τις περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Επιπλέον και σύμφωνα με τον κ. Χαλκιώτη, θα πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες λειτουργίας του ΣΧΟΠ, σύμφωνα με τις διατάξεις περί συλλογικών οργάνων αλλά και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει σε περιπτώσεις μελετών «όπου κρίνεται αναγκαία η μορφολογική προσαρμογή, να υπάρχει συνεργασία προκαταβολικά με τους μελετητές, πριν την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, για την αποφυγή ταλαιπωρίας τόσο των μελετητών όσο και των ιδιοκτητών».