12 Μαρτίου 2009

Πληροφορίες για κλείσιμο του υποκαταστήματος Ρόδου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Κύριε υπουργέ,

Η Εθνική Ασφαλιστική, μια από τις μεγαλύτερες στην χώρα μας ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργεί υπό την εποπτεία του κράτους και της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο ‘’μάτι του κυκλώνα’’.

Δημοσιεύματα εφημερίδων και ερωτήσεις βουλευτών του Εθνικού Κοινοβουλίου προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, αναφέρονται σε ‘’ρεσιτάλ σπατάλης’’, ‘’ανορθόδοξες’’ προσλήψεις παχυλά αμειβόμενων συμβούλων, εκτίναξη του λειτουργικού κόστους της εταιρείας και αύξηση κατά 40% του οργανογράμματος από την Διοίκηση της Εταιρείας και αντί να καταβληθούν προσπάθειες εξορθολογισμού του τρόπου και κόστους λειτουργίας της εταιρείας σε κεντρικό επίπεδο, προκρίνεται ως θεραπεία η ‘’εύκολη’’ λύση του κλεισίματος 40 και πλέον καταστημάτων ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ρόδου.

Επειδή, όπως προκύπτει από αδιάσειστα στοιχεία, το υποκατάστημα της Ρόδου που λειτουργεί από το 1972 είναι:

  1. Κερδοφόρο, τουλάχιστον από το 2003, με την απασχόληση 11 υπαλλήλων.
  2. Υγιές, με μεγάλη ελεύθερη παραγωγή και εντυπωσιακά χαμηλούς δείκτες ζημιών ελέγχων.
  3. Αναπτυξιακό – Εμπορικό, , με τεράστια ανάπτυξη παραγωγής και δεικτών πωλήσεων.
  4. Υποστηρικτικό, με επιτυχείς διακανονισμούς, σημαντική παραγωγή ομαδικών συμβολαίων, υποστήριξη στους συνεργάτες από το υποκατάστημα της εταιρίας στον τόπο τους που απαλύνει την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και κάλυψη των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου με πελάτες άλλων περιοχών.

Επειδή, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ελεύθερη παραγωγή, το κόστος μισθοδοσίας και το συνολικό λειτουργικό κόστος έχουν δείκτες που κατατάσσουν το υποκατάστημα Ρόδου στα περισσότερο εύρυθμα, από πλευράς λειτουργίας της Εταιρίας, υποκαταστήματα.

Επειδή, εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες συμβόλαια πελατών και αποζημιώνει κάθε χρόνο χιλιάδες ζημιών. Εξυπηρετεί δεκάδες συνεργατών του στο νομό Δωδ/σου Απασχολεί 9 εργαζόμενους.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

  1. Προτίθεστε πράγματι ν’ αποδεχτείτε το κλείσιμο του υποκαταστήματος Ρόδου παρά τα όσα ανωτέρω εξετέθησαν;
  2. Σε καταφατική περίπτωση, τι θα γίνουν οι θέσεις των 9 εργαζομένων, όταν ο νησιωτικός χώρος επιβάλλει ειδική αντιμετώπιση όπως και το σύνταγμά μας πλέον επιτάσσει;

ΑΘΗΝΑ Ο Ερωτών Βουλευτής

12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Νίκος Ηλ. Ζωίδης