Σελίδες

2 Μαΐου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Eπίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν – «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»

 

Προκλητικός Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης – «Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», είπε σε εργαζόμενους που διαδήλωναν
Μεγάλη ένταση σημεώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και υγεινομικούς που τον αποδοκίμαζαν, στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Ο κ. Γεωργιάδης, που αποκάλεσε «κάφρους» τους εργαζόμενους, εξήγησε πάντως ότι χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη, όχι επειδή φώναζαν, αλλά επειδή, όπως τους είπε, «δεν είναι σωστό να φωνάζετε την ώρα που διαβάζεται η ευχή από τους ιερείς. Δεν μπορείτε να λέτε ‘ου’, είναι βλάσφημο, Μεγάλη Τρίτη».


Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο υπουργός Υγείας ανέβασε live στον λογαριασμό του στο Facebook το επεισόδιο.

«Φωνή στην ελληνική δημοκρατία δεν έχετε μόνο εσείς, έχουμε και εμείς. Δεν είστε μόνο εσείς εκλεγμένος, είμαι και εγώ που έχω πάρει 68.000 σταυρούς», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, όταν πήρε τον λόγο εν μέσω διαμαρτυριών.

Στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, παρουσία Γεωργιάδη, βρέθηκαν διαδηλωτές – εργαζόμενοι των δημόσιων δομών Υγείας της Λέσβου, καθώς και μέλη του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σχηματίσει κλοιό για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.
«Είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν»
«Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλει ένας από εσάς να έρθει να μιλήσει, αν έχετε τα κότσια ελάτε εδώ. Σήμερα έχετε έρθει εδώ να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους, σε τι πράγματα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ! Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συνέχισε, λέγοντας: «είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα».

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, στην πρόκληση Γεωργιάδη ότι κανείς από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται δεν τολμά να μιλήσει, η γιατρός και στέλεχος της παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών», Ζήνα Κακναβάτου, πήρε το λόγο, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι κάφροι όπως είπε ο υπουργός, αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα». 

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήρθε λίγο αργότερα. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, όμως είπε ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και αναζητούνται λύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαξιφισμοί με τους εργαζόμενους συνεχίστηκαν, με τον υπουργό Υγείας να τους… συστήνει: «Άντε πηγαίνετε να κάνετε καμιά δουλειά».
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ